RallyNieuws
Franky Boulat - BMW - Sezoensrally 2015

M-Cup maakt halverwege seizoen balans op

Binnen exact 1 maand start de 2e helft van de M-Cup seizoen 2016 met de Omloop Van Vlaanderen. Nu de eerste drie wedstrijden voorbij zijn en de rallypiloten genieten van een zomerpauze of misschien zelfs druk aan het sleutelen zijn om hun tweede seizoenshelft voor te bereiden, maken we een voorlopige balans op.

Het tweede seizoen van de M-Cup kent tot nu toe een erg spannend verloop. Leider in het kampioenschap Kurt Braeckevelt telt 40 punten. Hij won nog geen manche maar finishte wel 1 keer derde en 2 keer tweede. Zijn naaste achtervolger Patrick Diels (33 ptn) won 2 van de 3 wedstrijden, maar moest helaas opgeven in de TAC. Hij is dus zijn joker van 1 schrapresultaat al kwijt. Hetzelfde geldt voor Franky Boulat. De kampioen van vorig jaar stond al 2 keer op het podium maar gaf op met een nukkige motor in de Sezoensrally. Hij volgt als derde in het kampioenschap met 27 punten. We kijken al uit naar de verdere strijd tussen dit leiderstrio, want elke rally barst er een secondenstrijd los tussen deze piloten.

Na het leiderstrio volgt een kwartet van Noorderburen. Jurgen De Bruin kon dankzij zijn eerste podium in de M-Cup (3e in Sezoensrally) mooie punten scoren voor het kampioenschap en staat voorlopig vierde met 21 punten. Daarachter volgt Wim Muilwijk met 17 punten, maar Wim moest tijdens de openingsmanche ook opgeven en heeft dus geen joker meer. Zesde in het kampioenschap is Hans Weijs, maar de 16 punten van deze supersnelle piloot komen van zijn eerste en enige deelname in de M-Cup tijdens de TAC, die hij ook meteen won. Het Hollands kwartet wordt afgesloten door Sjeff Meersschaert, voorlopig 7e met 15 punten. Verder vervolledigen Tom Ceuppens (8e met 13 pnt), Marc Maertens (9e met 11 pnt) en Thomas Vauterin (10e met 10 punten) de voorlopige top 10.

We kijken ook zeker uit naar de verdere prestaties van Gerry Heusdens. Gerry finishte vorig jaar als derde in de eindstand van de cup maar kende dit jaar nog maar weinig succes. Hij zal zeker nog willen opklimmen in de tussenstand tijdens de tweede helft van het seizoen.

We kunnen dus enkel hopen dat we alle 20 geklasseerde piloten in het kampioenschap nogmaals aan het werk zien tijdens de tweede helft, en misschien zelfs nog enkele nieuwe gezichten kunnen verwelkomen. Afspraak begin september in Roeselare, waarna het naar St-Vith gaat voor de East Belgian Rally. Het seizoen eindigt met een uitstap naar Nederland voor de GTC Rally, waar de kampioen 2016 zal gekroond worden.