RallyNieuws
Wim Stevens & Joyce Ruiter - Peugeot 206 RC - Hellendoorn Short Rally 2017

Stevens Rallysport scoort belangrijke punten in Hellendoorn Short Rally

Zaterdag 16 september stond voor Stevens Rallysport in het teken van de Eurol Hellendoorn Short Rally. In eerste instantie stond deze wedstrijd niet op de kalender van het team maar omdat ze nog goed stonden in het kampioenschap in de klasse RC4 is besloten om toch te starten en de tweede plaats te verdedigen.

Navigator

Omdat Wesley net een nieuw huis had gekocht en druk aan het klussen was werd er door Wim een zoektocht gestart naar een navigator, deze werd gevonden in de persoon van Joyce Ruiter. Zij had al ervaring met het team na een eerdere deelname samen met Wesley een aantal jaren geleden, dus was het voor Wim ook niet moeilijk om zich aan te passen.

Op zaterdagmorgen werd er verkend en daarbij bleek dat de wegen rondom Hellendoorn en Nijverdal erg glad en nat zouden zijn want de verkenauto kwam al helemaal onder de modder terug op de service.

Onverhard

Om 14:48u ging de equipe over het podium op weg naar vijf mooie maar gladde proeven, op de eerste en meteen de langste, met bijna 21km werd er door Wim rustig gestart vanwege de regen. Op de helft was er een stuk onverhard waar een tweetal auto’s vast stonden dus moesten ze van het gas af, op het moment dat deze twee door konden rijden kwam onze rode Peugeot 206 vast te zitten op een heuveltje met de carterplaat en kon geen kant meer op.

Publiek

Met behulp van het aanwezige publiek (onder aanvoering van Jacco Hartog) werd de auto alle kanten op geduwd en getrokken en na een minuut of vier kwam die toch los en konden ze de proef vervolgen, omdat een goede klassering toch al verkeken was werd er de rest van de proef rustig gereden en twee deelnemers voorbij gelaten.

Tempo

Op de service werd de auto ontdaan van het overtollige zand en werd koers gezet naar de volgende twee, Ypelo en Almelo, deze werden in een goed tempo gereden mede omdat de weg helemaal droog was geworden, alleen werd er weer zand opgepikt in de wielen waardoor de auto erg schudde op de rechte stukken. Dit werd ook weer opgelost in de laatste servicetijd, samen met weer een spiegel vervangen (de zoveelste die Wim kapot reed dit seizoen).

Finishpodium

De laatste twee proeven werden zonder al te veel problemen afgewerkt waarna het team de Peugeot op een 19e plaats algemeen en vijfde in de klasse over het finishpodium reed. Weer een finish en belangrijke punten voor het kampioenschap binnen, waarin het team de tweede plaats in de klasse eigenlijk niet meer kan ontgaan. Dit willen we gaan verzilveren in de Twente Short Rally op 22 oktober waar Wim en Wesley voor de laatste keer dit seizoen weer samen aan de start zullen staan.

Dank

Nogmaals hartelijk dank aan de mensen die ons uit het spoor hebben kunnen krijgen zodat we toch verder konden rijden op kp1 en aan ons serviceteam en sponsoren.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com