RallyNieuws

175 deelnemers strijden om roem in 23e “6 uren van Kortrijk”

Autostal Groeninghe zit op kruissnelheid om van de 23ste editie van de 6 uren van Kortrijk op 21 en 22 november opnieuw een succesvol evenement te maken. Sportief belooft het alvast opnieuw een topeditie te worden met 175 deelnemende teams, waaronder het kruim van de Belgische rallysport, die om de roem zullen strijden. Deze editie staat in het teken van Lieven Ghekiere die we in 2014 verloren en José Vandecasteele die in volle voorbereiding onverwacht overleed.

‘t Hoge
De meeste nieuwigheden losten we eerder al. Op sportief vlak brengen we het aantal wedstrijdkilometers voor het eerst boven de honderd door een gloednieuwe proef die de naam RS Motors – ’t Hoge meekreeg. Het gaat om een korte proef van 4,4 kilometer ten noorden van Bellegem. Ondanks de korte afstand zorgt de proef voor het nodige gewicht aan de wedstrijd, want ’t Hoge wordt op zaterdagavond de openingsproef van de 23ste 6 uren. De rijders worden meteen op scherp gezet vooraleer ze naar de showproef in Moeskroen trekken. KP Diesel Bernard – Moeskroen, goed voor 11,7 kilometer, groeide in amper een jaar tijd uit tot de grote publiekslieveling van de rally, vooral dankzij de publieksvriendelijkheid en het hoge spektakelgehalte. Autostal Groeninghe maakt opnieuw gebruik van de imposante brug die het publiek op een veilige manier naar het beste overzichtspunt brengt. De brug, die deze zomer nog te zien was in Utrecht, voor de start van de Ronde van Frankrijk, wordt op vrijdag al geplaatst.

Op zondag blijft het parcours zo goed als ongewijzigd met drie keer vier proeven, namelijk Bosschaert – Kooigem, Climawest – Bellegem, Verkindere – Tombroek en Magis Trading – Aalbeke.

Open strijd
Het belooft alvast een open strijd te worden. Autostal Groeninghe kiest ervoor om de deelnemerslijst pas officieel op 18 november vrij te geven, maar met Vincent Verschueren, Pieter Tsjoen, Bernd Casier krijgen we opnieuw heel wat Belgische toppers aan de start. Ook oud-winnaar Didier Duquesne staat aan de start, opnieuw met een topwagen, namelijk een Ford Fiesta WRC. Ook heel wat lokale rijders zoals Davy Vanneste, Yves Bruneel, Claudie Tanghe, Bert Cornelis, Andy Lefevere, brengen topmateriaal aan de start en met Pieter-Jan Maeyaert krijgen we ook de kersverse Belgische kampioen bij de historische wagens aan de start. In totaal zullen 175 teams zaterdag de start nemen.

De wedstrijd zal te volgen zijn via RPR 96.9 en zondagavond op Focus-WTV in Sport West. Ook op onze Facebook- en Twitterpagina posten we de nodige updates.
Evenement voor iedereen

Meer dan ooit wil de organisatie zorgen ervoor zorgen dat iedereen betrokken wordt bij de
“6 uren”. Daarom koos Autostal Groeninghe ervoor om dit evenement opnieuw gratis te houden voor iedereen. Zowel de proeven, de servicezone, de grote tent op de Markt zijn altijd vrij toegankelijk. De 6 uren zijn meer dan een louter sportief evenement, het is een sociaal, laagdrempelig gebeuren.

Activiteiten Grote Tent
Om iedereen er bij te betrekken organiseren we op vrijdag 20 november een pop-upRallyKaffee in onze verwarmde tent. We openen de “6 uren” met een Happy Hour om 20u, om 23u sluiten we de deuren. Het wordt het uitgesproken moment om te komen klinken op een succesvolle editie en om kennis te maken met tal van protagonisten die daags erop de rally zullen kleuren.

Het wordt een startschot van een feest dat zaterdag en zondag wordt verdergezet. Zaterdagochtend zal in diezelfde tent de technische controle plaats vinden. Het ideale moment om eens onder de motorkap te kijken van de wagens. Om 16u46 wordt het startschot gegeven aan het Belfort, in de schaduw van de tent. De eerste wagens komen al terug om 18u47 om voor de eerste keer het podium op te rijden. ’s Avonds is er nog een gratis optreden van Brussels by Night met Raf Van Brussel.
Op zondag rijdt de eerste wagen al om 8u00 richting de eerste proef en rond half zes wordt de winnaar uitgeroepen, opnieuw in de onze tent.
Rondom de grote tent zullen bezoekers hun ogen de kost mogen geven aan een reeks exclusieve wagens.

Veiligheid
Eigenlijk geldt er maar één absolute prioriteit, en dat is de veiligheid van de deelnemende teams en van de toeschouwers.
Langs het volledige parcours staan gemachtigde stewards die het publiek begeleiden naar een veilige zone. Er geldt overal een perimeter van (minstens) 10 meter waar geen toeschouwers mogen plaatsnemen. De hulpdiensten en  ordediensten zijn op de hoogte van het gebeuren en staat paraat om op ieder moment in te grijpen. In het politiekantoor te Marke wordt een CP-OPS ingericht van waaruit de organisatie alles in de gaten houdt en waar het hele gebeuren gecoördineerd wordt.
Programmaboekje

Tijdens de rally is de Groeninghe Rallygids dé Bijbel. Die wordt te koop aangeboden in de tent voor amper 5 euro. In de rallygids staan alle parcours, de timing, en nog veel meer. Wie niet in het bezit raakt van een boekje, kan ook het parcours en de timing op www.rallykortrijk.be terugvinden.
Voor Lieven en José

Editie #22 werd opgedragen aan Lieven Ghekiere die in september 2014 omkwam in een tragisch ongeval. Dit jaar werd Autostal Groeninghe opnieuw hard getroffen. Dragende kracht José Vandecasteele overleed enkele weken geleden, totaal onverwacht. Editie #23 staat dan ook in het teken van Lieven en José. Het roadbook kreeg een rouwband mee, en we voorzien ook stickers die we meegeven aan de deelnemers. Zij kunnen daarmee vrijblijvend hun steun uiten.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com