RallyNieuws
206 Rally Cup - Kampioenen 2019
206 Rally Cup - Kampioenen 2019

206 Rally Cup in 2020 nog groter

Na de natte Twente Rally, eind oktober van dit jaar, kan de balans worden opgemaakt over het derde jaar van de 206 Rally Cup. Met in totaal 20 teams in de diverse wedstrijden was er wederom sprake van groei in de leukste merkencup van Nederland. Met de debuterende broers Rudy en Joost Schenkeveld was na de GTC Rally al bekend wie de opvolgers waren van tweevoudig cupkampioenen Geert ter Harmsel en Jan Kamphuis. Tijdens de laatste wedstrijd in en rond Hengelo lieten de broertjes Schenkeveld zien dat hun kampioenschap terecht was door ook hier de overwinning op te eisen. Uiteindelijk werden Dylan en Johan Teiwes, ondanks uitvallen in Hengelo, tweede in het kampioenschap. Cupdebutanten Ingo ten Vregelaar, samen met Raoul Werger, pakten een mooie derde plaats in het kampioenschap.

Verlenging overeenkomst met Toyo Tires

In de afgelopen drie seizoenen was Toyo de leverancier voor de banden. Met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding hebben de deelnemers, tegen lage kosten, banden kunnen aanschaffen die tot volle tevredenheid hebben gepresteerd. Voor komend seizoen is Toyo Tires opnieuw verbonden aan de 206 Rally Cup, waarmee het bestuur van de 206 Rally Cup bijzonder verheugd is. Ook de ondersteuning door Vogelzang Verzekeringen uit Oldenzaal en J&J Techniek uit Almelo wordt vervolgd in 2020.

Kalender 2020

In 2020 staan er wedstrijden op de kalender waarbij gekozen is voor vijf rally’s. Daarmee kunnen alle deelnemers ook meestrijden in het Nederlands Rally Kampioenschap in de klasse NL/RC4.

21 maartZuiderzeerally
20 juniVechtdalrally
10-11 juliGTC Rally
18-19 septemberHellendoornrally
24-25 oktoberTwente Rally

In de afgelopen drie seizoenen bleek dat veel cuprijders ook buiten de 206 Rally Cup om deelnemen aan andere wedstrijden. Ook de organisatoren van deze wedstrijden mogen daarom rekenen op extra deelnemers tijdens hun wedstrijden.

Nieuwe deelnemers

Voor het komend seizoen lijkt het erop dat het aantal deelnemende teams ruimschoots boven de 20 uit zal komen. Daarmee zorgt de 206 Rally Cup voor veel broodnodige nieuwe aanwas in de Nederlandse rallysport. Vanuit de cup zijn ondertussen ook al enkele teams doorgestroomd naar een hogere klasse binnen de rallysport, waardoor ook daar nieuwe aanwas plaatsvindt. Al met al zijn de verwachtingen voor het nieuwe seizoen nu al bijzonder positief.

Reglement 2020

Ten opzichte van het afgelopen seizoen worden enkele wijzigingen doorgevoerd, waarbij de versnellingsbak met korte eindoverbrenging en de andere banden van Toyo de meest opvallende zijn.

Voor meer informatie over de 206 Rally Cup kijk je op www.206rallycup.com of op onze Facebookpagina.

bron: 206 Rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com