RallyNieuws
Jasper Riezebok & Bas Riezebos - Peugeot 206 - Achterhoek Berkelland Rally 2019
Jasper Riezebok & Bas Riezebos - Peugeot 206 - Achterhoek Berkelland Rally 2019

206 Rally Cup: Laatste afspraak in Hengelo

Komend weekend staan er 14 deelnemers uit de 206 Rally Cup aan de start van de laatste rally in 2019. In en rond Hengelo wordt nog een harde strijd verwacht om de tweede plaats in het kampioenschap. In de GTC Rally, verreden in de maand juli onder warme omstandigheden, waren het Rudy en Joost Schenkeveld die al het kampioenschap binnenhaalden. In Hengelo staan ze desondanks aan de start en ze zullen alles in het werk stellen om ook in Hengelo te laten zien dat ze dit seizoen de snelsten zijn.

Andere

Tussen de GTC Rally en de Conrad Twente Rally werden ook nog twee andere wedstrijden verreden, die weliswaar niet meetelden voor de 206 Rally Cup, maar wel een mooi contigent deelnemers aan de start brachten. In de Hellendoornrally stond er geen maat op thuisrijder Mathijs Elsinga, die samen met Jan Kamphuis de eerste plek voor zich wist op te eisen. Tijdens de nieuwe Achterhoek Berkelland Rally, twee weken gelden verreden rond Eibergen, waren de broertjes Riezebos de snelsten.

Concurrent

In Hengelo ligt het voor de hand dat Dylan Teiwes de tweede plek in het kampioenschap gaat opeisen. Zijn twee belangrijkste concurrenten, Ingo ten Vregelaar en Ard Pierik, staan beiden niet aan de start. Ten Vregelaar heeft in zijn eerste rallyseizoen de smaak dusdanig te pakken gekregen dat hij een Ford Fiësta R2 heeft aangeschaft. Ard Pierik wisselde in de Hellendoornrally éénmalig van stoel met zijn navigator die het stuur mocht hanteren. Helaas zorgde een vroege koprol voor dusdanig veel schade dat hun seizoen ten einde is. Ron Buninga uit Nijmegen lijkt nu de grootste concurrent te worden van Dylan Teiwes. Hoewel Buninga niet de snelste rijder is, is hij wel de meest constante waardoor hij relatief hoog in het kampioenschap staat.

Kalender

Na 19 klassementsproeven zit het derde, succesvolle, seizoen van de 206 Rally Cup er op. En uiteraard wordt er al vooruitgeblikt op 2020. Volgend jaar komen er opnieuw teams bij om te strijden in de leukste rallycup van Nederland. De kalender is nog niet bepaald, maar dat de cup een graag geziene gast bij de verschillende wedstrijden is, blijkt wel uit het aantal verzoeken van wedstrijdorganisaties om op de kalender van de 206 Rally Cup geplaatst te worden. Zeker is wel dat de auto’s een enkele verbetering krijgen. Een versnellingsbak met kortere eindoverbrenging is vanaf komend seizoen verplicht en daarmee wordt niet alleen het rijplezier vergroot, maar het is dan niet meer mogelijk om het cup-reglement ‘ruim’ te interpreteren.

Voor meer informatie over de 206 Rally Cup kijk je op www.206rallycup.com of op onze Facebookpagina.

bron: 206 Rally Cup

Plaats reactie

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com