Site pictogram RallyNieuws

325i Challenge trapt af met TankS rally

Na een paar rallyloze maanden staat eindelijk weer de eerste rally van het jaar voor de deur van de 325i Challenge. Uiteraard hebben de deelnemende teams niet stilgezeten tijdens deze periode. Auto’s werden opgefrist, geperfectioneerd en sommige werden van straatauto omgetoverd tot volbloed rallyauto.

Echter voordat het rallygeweld weer los barst rondom Emmeloord voor de TankS rally van aankomend weekend, werden alle Challenge auto’s afgelopen zaterdag gekeurd door de ervaren technische commissie van de 325i Challenge. Bart Voermans, Sylvester Wobben en Eric van Ameide zorgden voor een vlotte keuring. Tien auto’s waren aanwezig bij sponsor Kleinjan Dieseltechniek in Nijverdal. Hier stonden alle faciliteiten weer ter beschikking, waaronder de vertrouwde vermogenstestbank. Deze zal echter voor het laatst gebruikt zijn door de 325i Challenge. In de loop van het jaar zal er namelijk een moderne MAHA 4wd vermogensbank met variabele wielbasis worden geinstalleerd. Alle tien aanwezige auto’s doorstonden ook deze test goed en staan klaar voor het nieuwe seizoen. Vier andere auto’s ontbraken nog tijdens de keuring. Voor deze teams kwam de keuring net even te vroeg en is men nog druk aan het sleutelen. Zij zullen echter binnenkort een eigen keuring krijgen.

Totaal dus 14 ingeschreven teams voor het zesde seizoen van de 325i Challenge. Daar de TankS rally voor sommige teams nog wat te vroeg komt, zien we zes dwarse BMW’s aan het vertrek staan in Emmeloord. Het team van JG Lifting Solutions zien we als enige aan de start van de short rally. Rijder Johan Goverts komt na een jaar afwezigheid weer terug in de 325i Challenge met een nieuwe look op de BMW en een nieuwe navigator, Simon Bol, op de bijrijdersstoel.

In de TankS rally zien we het team van Autobedrijf Frank met Frank Gerritsen Mulkes & Gert-Jan Nijkamp met startnummer 45 als eerste over het startpodium rollen. De kampioenen van vorig jaar rijden wederom met de vertrouwde rode 325i en nemen met niet minder dan een overwinning genoegen.

Daarachter starten vice kampioenen Sjef Meersschaert & Debbie Everse. Na een aantal seizoenen met de wit/blauwe BMW gereden te hebben, is er voor dit jaar een geheel nieuwe rallyauto opgebouwd. Deze (wit met rood deze keer) is met alle verbeterpunten van de vorige in elkaar geschroefd en moet het team uit Zeeland helpen om nu eindelijk die felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Geen nieuwe auto voor Wesner Averesch & Jan Beumer (ART rally team), maar wel een auto waar hard aan gewerkt is tijdens de winter. De laatste rally van vorig jaar eindigde namelijk met vier wielen in de lucht, in plaats van op het asfalt. De nodige schade was het onvermijdelijke gevolg. Inmiddels is de auto weer in topconditie en gaan de heren proberen hun 4de plaats in het klassement van 2011 te verbeteren.

Verbeteren wil ook team Steinreeder met Marius Reeder & Ivar Stein. 2011 werd voor hun een jaar van tegenslagen. Ook zij liepen schade op gedurende het seizoen, echter zodanig van aard dat er een nieuwe auto gebouwd moest gaan worden. En deze staat inmiddels klaar om de sporen gegeven te worden. Dat de mannen dit kunnen was vorig jaar, tussen de problemen door, al wel te zien. Een mooi resultaat tijdens de TankS rally behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

Wat deze mogelijkheden zijn voor Bjorn Scherff & Youp Scheffers is nog moeilijk te zeggen. Zij zullen zich namelijk voor het eerst gaan mengen in de 325i strijd. Debutanten dus, die vorig jaar al wat rallyervaring hebben opgedaan en gebrand zijn om de plannen van de gevestigde orde te verstoren.

Op dit moment zien de weersvoorspellingen voor regio Emmeloord er gunstig uit. Droog en een aangename temperatuur voor de verandering. Het zijn omstandigheden die normaal gesproken zorgen voor kleine tijdsverschillen op de proeven en de uitslag is dan ook zeker geen uitgemaakte zaak. Hoe de rally zich zal ontwikkelen, kunnen we vanaf vrijdagavond gaan beleven in en rondom Emmeloord. Daar is uiteraard alle rally actie live te volgen. Maar ook via Twitter (https://twitter.com/#!/325ichallengeNL), Facebook (http://www.facebook.com/#!/325ichallengeNL) en www.325ichallenge.nl zal de 325i Challenge weer te volgen zijn tijdens de wedstrijd. En ook dit jaar zal het team van Skaapproductions weer zorgdragen voor een mooie compilatie van de beste 325i Challenge actie van elke rally op de kalender. Deze zullen weer te zien zijn op het Youtube kanaal van de Challenge: http://www.youtube.com/user/325ichallenge

Tekst: 325i Challenge
Foto: Edwin Hengelman

Mobiele versie afsluiten