RallyNieuws
Marijn Visser - Berkelland Rally 2019
Marijn Visser - Berkelland Rally 2019

Achterhoek Berkelland Rally is een feit

Op woensdag 26 juni hield de organisatie van de Achterhoek Berkelland Rally een perspresentatie. Initiator van deze wedstrijd, Marijn Visser, maakte in deze presentatie bekend dat deze wedstrijd op 5 oktober van dit jaar definitief zijn doorgang gaan vinden.

KNAF/BSR

Bart Luijbregts, sprekend namens het Bestuur Sectie Rally van de KNAF liet desgevraagd weten blij te zijn met dit initiatief en gaat er vanuit dat het geen éénmalige wedstrijd is. Voor volgend jaar gaat het BSR met de organisatie om de tafel om voor het komend jaar de plek op de agenda te bespreken. In het komende najaar zijn een aantal wedstrijden dicht op elkaar gepland. Hij laat echter ook weten competitie tussen de organisatoren aan te moedigen.

Presentatie Berkelland Rally 2019
Presentatie Berkelland Rally 2019

Gemeente

Na het eerste contact van Marijn richting de gemeente Berkelland liep via social media, waar hij richting de burgemeester schets stuurde met zijn ideeën. De burgervader was gelijk geïnteresseerd en nodigde Marijn uit om te komen praten. De positieve indruk die de burgemeester kreeg over de plannen en hoe dit opgezet zou gaan worden. Na vele gesprekken en bestudering van de ingezonden plannen gaf de gemeente Berkelland groen licht.

Publiek

Ook de middenstand van de gemeente is erg enthousiast. Zij zien de teams en het publiek graag komen. Een dergelijk groot evenement geeft de middenstand een flinke financiële boost. Teams en publiek blijft overnachten, moet eten en drinken, gaat winkelen, tanken enz..

Schetsen

Met zijn vader ging Marijn Visser naar rally’s kijken. Op een gegeven ging Martijn zelfstandig kijken, deed een afstudeeropdracht bij Hans Weijs Motorsport en was inmiddels ook begonnen rallyfilms te gaan maken. Op een gegeven moment begon hij wat klassementsproeven uit zijn eigen gemeente te schetsen en is het balletje gaan rollen tot van nu de Achterhoek Berkelland Rally heet.

Klassementsproeven

De start en de finish zijn vanaf het openlucht theater in Eibergen. De deelnemers krijgen dan drie verschillende klassementsproeven te verwerken. Aangezien het aantal verbindingskilometers fors minder zijn dan het aantal wedstrijdkilometers mag het een zeer compact evenement worden genoemd. Even na twaalven gaan de deelnemers over het start/finishpodium naar de eerste proef bij Rekken, door naar Beltrum om de laatste proef van deze boucle bij Eibergen te rijden. Na de service op het industrieterrein De Kiefte rijden de deelnemers deze boucle nog een keer. Dan zijn er ongeveer 80 kilometers op snelheid afgelegd. Ongeveer 15% wordt op onverharde ondergrond verreden.

Voor Marijn is het evenement geslaagd als de wedstijd goed is verlopen, er in de gemeente ‘een feestje’ is gevierd en de afsluitende vuurwerkshow ‘s avonds succesvol is gegaan.

Lees ook:
Berkellandrally van idee naar werkelijkheid

tekst : RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com