RallyNieuws
ADAC Eifel Rallye Festival 2018
ADAC Eifel Rallye Festival 2018

ADAC Eifel Rallye Festival kijkt tevreden terug

Geslaagd

De organisatie van het ADAC Eifel Rallye Festival 2018 kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement. Uit 16 verschillende landen stonden meer dan 170 rallyauto’s die zes decennia rallyhistorie belichaamden. Er waren meer dan 90 verschillende auto’s en ze waren zo origineel mogelijk. Daarnaast waren er vele grote namen en een enorme interesse van de enthousiaste fans langs de uitgezette klassementsproeven.

Geschiedenis

Onder de ogen van de vicevoorzitter van de FIA, de Keniaan Surinder Thatthi en organisatievoorzitter Otmar Anschütz, voldeed het ADAC Eifel Rallye Festival aan alle voorwaarden om de geschiedenis van de rallysport voort te laten leven. Otmar Anschütz, ook voorzitter van het organiserende MSC Daun, was zichtbaar tevreden. “Een geweldige atmosfeer, geweldige weersomstandigheden, tevreden deelnemers, de nieuwe klassementsproeven die goed zijn gegaan…. Ik heb dit weekend overal tevreden gezichten gezien. Het publiek was enthousiast over de nieuwe Shakedown; zelden kan men zo’n groot gedeelte van de klassementsproef vanaf één punt zien. Ook de hulp van zovele vrijwilligers is indrukwekkend. Zo’n 700 vrijwilligers hebben een dergelijke groot evenement mogelijk weten te maken.”

Pikes Peak

Ook Reinhard Klein, de aanvoerder van Slowly-Sideways die verantwoordelijk is voor het toegelaten deelnemersveld, trekt positieve conclusies. “We hadden wederom een prachtig startveld en de toegelaten teams hebben er alles aan gedaan om alles te laten kloppen en hier ook daadwerkelijk te kunnen starten. Eén equipe had een perfect gerestaureerde Alpine maar de binnenkant was wit in plaats van het originele zwart. Nadat we hen daarop hadden geattendeerd verscheen de auto in het originele zwart. Daarnaast is het voor ons als organisatie een eer om de bolides die voor een rijtijd van amper tien minuten zijn gebouwd, om in de Pikes Peak Hill Climb te starten, hier aanwezig zijn. De Spanjaarden die met de Seat Ibiza Bimotor aanwezig waren, stonden in eerste instantie ook voor de show gepland, maar ze waren zo enthousiast dat ze alle klassementsproeven hebben gereden.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com