RallyNieuws
Timo van der Marel & Rebecca van der Marel - Opel Corsa-e - ADAC Rallye Wartburg 2021
Timo van der Marel & Rebecca van der Marel - Opel Corsa-e - ADAC Rallye Wartburg 2021

ADAC Opel e-Rally Cup komt ook naar Nederland

In de winter hebben ADAC en Opel alles op alles gezet om het allereerste volledig elektrische rallykampioenschap nog beter te maken. De 2022 ADAC Opel e-Rally Cup belooft nog meer spanning en variatie, met onder meer een eerste optreden in Nederland van deze bijzondere Cup tijdens de ELE Rally op 20 en 21 mei.

Verbeterd

Na de finish van de laatste Opel Corsa-e Rally vorig jaar bij de finale van de ADAC Opel e-Rally Cup startten de voorbereidingen voor de 2022-editie al. Daarbij werd ook de volledig elektrisch aangedreven Corsa-e Rally zelf verder ontwikkeld, met onder meer verbeterde tractie en geluid.

De kalender voor 2022 is ook een stuk internationaler. Aanvullend op de rondes van het German Rally Championship, verschijnen de 100 kW (136 pk) sterke rallyauto’s ook aan de start in andere landen, waaronder Nederland.

Te gast

De meeste rondes van het 2022-kampioenschap vinden nog steeds plaats in Duitsland. Dat zijn de ADAC Rally Sulingen, de ADAC Rally Stemweder Berg, de ADAC Saarland-Pfalz Rally en de ADAC 3-Städte Rally. Aanvullend daarop is de ADAC Opel e-Rally Cup te gast bij de ELE Rally in Eindhoven, Nederland, de Rally Weiz in Oostenrijk en de Rally Mont Blanc in de Franse Alpen.

Finetunen: beter geluid, nog meer tractie

Ondanks de toch al hoge betrouwbaarheid en indrukwekkende prestaties, is de technologie van de revolutionaire Opel Corsa-e Rally nog verder geoptimaliseerd. Een gewijzigd limited-slip-differentieel zorgt er bijvoorbeeld voor dat het koppel van 260 Nm nog beter wordt omgezet in grip. Ook het geluidssysteem is geoptimaliseerd, als onderdeel van het gehele veiligheidsconcept. De elektrische rallyauto is nu niet alleen gemakkelijker te horen, maar klinkt ook nog eens agressiever.

Imago

Het imago van elektrische rallysport ontwikkelt zich in positieve zin. Teams en rijders uit heel Europa tonen interesse in de ADAC Opel e-Rally Cup. De jonge rallyrijders zijn daarbij gefocust op het prijzengeld van € 100.000 en de unieke kans om zich te bewijzen en uiteindelijk door te stromen naar het ADAC Opel Rally Junior Team. In dat geval nemen ze achter het stuur van de Opel Corsa Rally4 deel aan (andere) internationale rallykampioenschappen.

Mijlpaal

“Met de ADAC Opel e-Rally Cup hebben de partners ADAC en Opel een mijlpaal voor de internationale autosport gecreëerd”, zegt Jörg Schrott, Opel Motorsport Director. “We hebben bewezen dat elektrische rallysport werkt en dat het aantrekkelijk is in alle opzichten. De Cup wordt dit seizoen nog beter, dankzij de zeer aantrekkelijke nieuwe kalender en de doorontwikkelde technologie.”

“De ADAC Opel e-Rally Cup is een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de ADAC, waarbij ook duurzame en toekomstgerichte autosport een grote rol speelt”, zegt Thomas Voss, directeur ADAC Motorsport. “De sport ondergaat een grote verandering. ADAC en Opel willen actief aan deze transformatie bijdragen. Het eerste volledig elektrische rallykampioenschap laat vandaag al zien hoe de toekomst eruit kan zien.”

ADAC Opel e-Rally Cup kalender 2022

06/07 mei.ADAC Actronics Rally Sulingen*Duitsland
20/21 meiELE Rally, EindhovenNederland
10/11 juni.ADAC Rally Stemweder Berg*, LübbeckeDuitsland
14/16 juliRally WeizOostenrijk
19/20 augustusADAC Saarland-Pfalz Rally*, St. WendelDuitsland
08/10 septemberRally Mont-Blanc, MorzineFrankrijk
14/15 oktoberADAC 3-Städte Rally*, Neder-BeierenDuitsland

* Onderdeel van het Duits Rally Kampioenschap

Nederlandse deelname

Ook dit seizoen kent de ADAC Opel e-Rally Cup een Nederlandse deelname. Desgevraagd liet Timo van der Marel aan RallyNieuws weten, net als het afgelopen seizoen, één van de elektrische Corsa’s te gaan besturen. Hierbij weet hij zich opnieuw gesteund door Opel Nederland.

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com