RallyNieuws
ADAC Rallye Deutschland 2017
ADAC Rallye Deutschland 2017

ADAC Rallye Deutschland 2020 afgezegd

Na het goede nieuws dat bij onze zuiderburen de Ypres Rally aan het WK programma van het WRC is toegevoegd, volgt vandaag het treurige bericht dat onze oosterburen hun ronde van het WRC hebben moeten annuleren. De organisatie kan niet alle benodigde vergunningen verkrijgen om de wedstrijd in deze Coronapandemie te kunnen laten doorgaan.

Panzerplatte

Nadat de overheidsinstanties hadden besloten om het verbod op grote evenementen, waar publiek bij aanwezig is, tot einde oktober te verlengen, heeft de organisatie zich ingespannen om op een alternatieve wijze de wedstrijd alsnog te kunnen organiseren. Het lag in de bedoeling om op de militaire oefenplaats Baumholder de gehele wedstrijd zonder publiek af te werken. Het feit echter dat er grote aantallen deelnemers en vrijwilligers zullen zijn op zowel de Panzerplatte, als op het serviceterrein aan de Bostalsee, hebben de lokale autoriteiten besloten om de vergunning niet te verlenen.

Onbevoegd

Volgens de chef motorsport van de ADAC, Thomas Voss, is het niet mogelijk om de wedstrijd binnen de gestelde kaders te organiseren. Er werd toegestaan niet meer dan 350 personen, de deelnemers niet meegerekend, op de oefenplaats toe te staan. Volgens Voss is het daardoor niet mogelijk om de wedstrijd te kunnen organiseren. Het is met deze geringe aantallen niet mogelijk om op een lengte van 80 kilometer te kunnen garanderen dat er zich geen publiek onbevoegd toegang tot het terrein verschaft en daarmee tegen de geldende voorwaarden in gaat.

Tot slot laat de organisatie weten dat iedereen die reeds een ticket had gekocht, zijn of haar geld terugkrijgt.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com