RallyNieuws
Adrian Fernemont - Skoda Fabia R5 - East Belgian Rally 2019
Adrian Fernemont - Skoda Fabia R5 - East Belgian Rally 2019

Adrian Fernémont dominant in East Belgian Rally

In de East Belgian Rally, welke afgelopen zaterdag werd verreden rondom het Belgische St. Vith, was het Adrian Fernémont die de winst naar zich toe wist te trekken. Vanaf de start van de eerste klassementsproef ging Adrian aan de leiding om die de gehele verdere wedstrijd niet meer los te laten.

Regen

De dag begon net en Adrian liet zien in de regen goed uit de voeten te kunnen. Hij liet opgesneden slicks monteren en wist de eerste drie van de vier klassementsproeven op zijn naam te schrijven. Ghislain de Mevius schreef de vierde klassementsproef op zijn naam. Het verschil met Kris Princen was toen al gemaakt. Hij was gestart op regenbanden en liet weten voorzichtig te zijn gestart en te moeten wennen aan de Skoda Fabia Evo. Ook Sébastien Bedoret was met opgesneden slicks van start gegaan en sloot op een vierde plaats aan.

Harder

Na de eerste klassementsproeven liet Adrian Fernémont zijn Skoda Fabia R5 harder afstellen en opnieuw wist hij de eerste drie proeven als snelste af te leggen en De Mevius behield zijn tweede plaats, hoewel hij toch nog vier seconden meer moest toegeven. Kris Princen zag zijn achterstand oplopen tot 35 seconden.

Wedstrijd

In het vervolg van de wedstrijd moest Kris Princen nog Sébastien Bedoret voor zich laten. Die kwam vanaf een vijfde plaats en pakte de derde plaats van Princen over. Cédric de Cecco, die tot dan vierde had gelegen, zakte af naar de vijfde plaats.

Voorsprong

Kris Princen gaat met een voorsprong van acht punten in het Belgian Rally Championship naar de Condroz Rally. “Ik heb hier niet alle risico’s genomen, waardoor we slechts als vierde zijn gefinished. Ik heb daarnaast het gevoel dat ik deze nieuwe Skoda Fabia R5 Evo onder de knie heb.”

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com