RallyNieuws
Legend Boucles Bastogne

Al meer dan 100 inschrijvingen voor Legend Boucles 2016

De Legend Boucles 2016 zijn goed gestart. De inschrijvingen zijn amper 11 dagen open, maar er zijn al meer dan 100 aanvragen tot deelname binnen. Het is zo de op één na beste start van de inschrijvingen sinds de editie 2010, waarvoor uiteindelijk 350 aanvragen binnenkwamen.

“Het woud-effect, zou ik zeggen”, verheugt organisator Pierre Delettre zich. “Maar ook Bastenaken speelt een rol. In het begin van dit jaar toonden heel wat mensen zich voorzichtig en hebben misschien wel een jaartje overgeslagen. Ze zijn wel komen kijken en ons parcours heeft hen overtuigd. Ons parcours is dan ook uitzonderlijk. We vergeten zeker ons verleden en onze band met Spa niet, maar er zijn dit jaar weer nieuwigheden en dan in het bijzonder op zondag, een tweede dag die zich volledig in de wouden afspeelt”.

Omwille van de timing, maar ook om redenen van assistentie en de staat van de wegen, mogen niet meer dan 300 deelnemers zich aandienen. “Een cijfer dat we zeker willen behalen, zeker met de dag op onverhard die we aan de wedstrijd hebben toegevoegd, een Belgische première. Ik denk dat het veel rijders aanspreekt en niet alleen landgenoten. Onze statistieken vertellen ons dat we nu al een maand voorsprong hebben op de situatie vorig jaar rond dezelfde periode.”
Bij de 100 inschrijvingen vinden we goed 1/3de voor de categorie Legend en 66% voor de Classic, terwijl de laatste % toekomt aan Maxime Fannoy, de eerste deelnemer in Demo met zijn Subaru Impreza.

Naast de Belgen, toch nog steeds in de meerderheid, zien we heel wat Fransen, maar ook Nederlanders, Duitsers, Italianen en Engelsen.
Bravo ook aan de organisatoren van de TCR Benelux, Jean-Pierre Mondron en Marc Van Dalen, die het goede voorbeeld geven. Zij hebben hun online-aanvraag al ingediend, de één in en Legend de ander in Classic, via de site www.racspa.be.

“Welcome back”, aan Arnaud Clause die we al heel lang niet meer bij ons gezien hebben en nu een Ford Escort Gr.4 voor de RAC… Spa voorbereid. Deze voormalige jonge hoop van de Belgische rally zal het publiek zeker op het nodige spektakel trakteren.

We herhalen ook nog even een belangrijk punt van het reglement: “De tolerantie voor het vergroten van de cilinderinhoud zoals voorzien in het reglement technique national (BHC) zal niet van toepassing zijn. Alle wagens waarvoor dat geldt, zullen een correctie coëfficiënt van 0,86 krijgen, wat ook het bouwjaar is.”
We spreken af voor de feesten, voor een nieuwe stand van zaken. Zullen er dan al 200 inschrijvingen zijn? Wedden?

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com