RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - ELE Rally 2018
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - ELE Rally 2018

Ambitieus VDZ Racing aan de start in de Vechtdalrally

Vastberaden

Na het prachtige resultaat in de ELE Rally staat komende zaterdag de volgende rally alweer op het programma van VDZ Racing: de Vechtdalrally in de prachtige omgeving van Hardenberg. Roel van der Zanden en Ilse van de Sande zijn vastberaden om hier de stijgende lijn met de Mitsubishi Lancer Evo X weer door te zetten na de geweldige achtste plaats in de ELE Rally. Met een divers deelnemersveld en veel rallyfans in de regio is de Vechtdalrally de afgelopen jaren een populair evenement gebleken.

Laatste

In verband met het niet kunnen verrijden van de GTC Rally zal de Vechtdalrally voorlopig de laatste rally in Nederland voor VDZ Racing zijn. De handschoenen zullen eind augustus weer opgepakt worden voor de Shortrally Kasterlee (Be), waarna half september natuurlijk de Hellendoornrally weer op het programma staat. Tijd dus om de eerste seizoenshelft met een positief gevoel af te sluiten!

Gala

De periode na de ELE Rally is weer gebruikt door het team om de Evo weer helemaal na te lopen, zodat er deze rally weer volle bak gestreden kan worden om een zo hoog mogelijk resultaat in zowel het algemeen klassement, als de onderlinge Evo X-competitie. Daarnaast hebben zowel de Evo als de 205 GTi nog gefungeerd als gala-auto voor o.a. de jongste monteur in het VDZ Racing team, Reno van de Schoot.

Servicemomenten

In de Vechtdalrally staat de teams acht klassementsproeven te wachten, goed voor dik 100 kilometers op snelheid. Tussendoor zijn er twee servicemomenten. Net als in de ELE Rally zitten er ook hier mooie momenten op onverhard bij. Naast de Rally staan er ook nog een Historic- en een Shortrally op het programma. Het serviceterrein is gelegen aan de Noorwegenweg 6 te Hardenberg. De eerste auto van de rally zal om 13:00u vertrekken vanaf de service. De laatste proef zal vanaf 17:53u verreden worden, waarna de finish staat gepland om 18:15u. Op dit moment is nog niet duidelijk met welk nummer VDZ Racing zal starten.

Roel

“Net bijgekomen van het prachtige resultaat in de ELE Rally is het al weer tijd voor de laatste rally voor de zomerstop. We kunnen niet anders dan tevreden zijn met de stappen die we gemaakt hebben de afgelopen maanden. Dat was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder mijn geweldige monteurs en Ilse. Ik ben echt heel blij dat ze weer naast me in de auto zit. We gaan er dit weekend weer een mooi evenement van maken en blijven ondertussen nog zoveel leren van de Evo X, wat echt een formidabele rallyauto is!”

Ilse

“Ik ben nog volop aan het genieten van ons mooie resultaat met de ELE Rally en de volgende rally staat alweer voor de deur. We hebben al enorme stappen gemaakt met de Evo X, maar er valt nog meer uit te halen. Het zou dan ook super zijn als we dit ritme vast kunnen houden tijdens de komende wedstrijd. De Vechtdalrally zelf gaat voor ons niet nieuw zijn, maar wel met deze auto. Hoe de rally zal gaan verlopen is dus nog even afwachten. We hebben er in ieder geval erg veel zin in met z’n allen!”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com