RallyNieuws
Ford Fiesta R5

Becx kiest met Fiesta R5 voor Belgisch kampioenschap

Met de Citroën DS3 R3T  kreeg Michiel Becx de smaak van rally te pakken. Zozeer zelfs dat het team besloot om voor het seizoen 2015 met een serieus wapen voor de dag te komen. De keuze viel op de Ford Fiesta R5 uit de stallen van het Britse M-Sport.

Niet alleen een nieuwe wagen is aangetrokken, ook was een nieuwe navigator nodig en met Eddy Smeets vormt Michiel Becx het nieuwe team in de auto. Buiten de auto is het Edwin Kuijpers die zich gaat toeleggen op de techniek van de Fiesta R5.

Het seizoen voor Becx en Smeets begint op 28 februari tijdens de Haspengouw Rally in het Belgische Landen. Deze wedstrijd is de seizoen opener van het Belgian Rally Championship waarvoor het team zich heeft ingeschreven. Een kleine verassing voor Eddy Smeets. Hij verkeerde in de veronderstelling dat een Nederlands programma zou worden gereden. Nu het toch zijn eigen land is geworden, kijkt hij er erg naar uit.

Na de eerste drie wedstrijden in België, te weten de Haspengouw Rally, de nieuwe Spa Rally en de TAC Rally in Tielt, is het eind mei de thuiswedstrijd aan de beurt. Tijdens de ELE Rally wil Becx kijken waar hij staat ten opzichte van de Nederlandse rallytop.

Voor Michiel is er nog veel te leren over de rijden met de Fiesta R5. Eind november van het vorige jaar debuteerde hij met de wagen in het Belgische Mettet. De Citroën was een tweewiel aangedreven wagen terwijl de Fiesta R5 vierwielaandrijving kent. Om het potentieel van de Fiesta R5 volledig te leren benutten zal komend seizoen een leerjaar zijn. Ook zal er aan de notes gewerkt moeten worden. Daarvoor rekent Becx op de ervaring van Eddy Smeets.

De livery van de Ford Fiesta R5 en de nieuwe website zullen op 18 februari worden onthuld.

Lees ook: Zege bij debuut Fiesta R5 Michiel Becx en Eddy Smeets

Lees ook: Nieuwe auto en navigator voor Michiel Becx

Plaats reactie

1 reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com