RallyNieuws
Kris Princen - Skoda Fabia R5 - 2020
Kris Princen - Skoda Fabia R5 - 2020

Belgian Rally Championship weer van start in Aarova Rally

Na een gedwongen onderbreking van meer dan zeven maanden, gaat het Jobfixers Belgian Rally Championship op zondag 11 oktober verder met de tweede manche van het seizoen, de Aarova Rally in Oudenaarde. De Belgische toppers zullen de Vlaamse Ardennen ontdekken, terwijl enkele lokale specialisten dromen van een topresultaat in eigen streek. Enkele dagen voor het sluiten van de inschrijvingen, staat al vast dat we een topaffiche krijgen in de zesde editie van de Aarova Rally, niet alleen een wedstrijd van het Belgisch kampioenschap, maar ook een kandidaat voor de FIA European Rally Trophy Benelux.

Pittig

Superstage ontving meer dan 100 inschrijvingen, voor de BRC-manche en het Criterium samen. Onder hen een twintigtal deelnemers met een Rally2, de vroegere R5’s, de topklasse in het Belgisch rallykampioenschap. Het belooft een pittige strijd te worden tussen de lokale specialisten en de nationale tenoren.

Bij het eerste groepje rekenen we achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen, de zakenman uit Oudenaarde die met zijn Skoda Fabia R5 Evo2 vorig jaar de snelste was in zijn thuisrally. Twee jaar geleden won Tsjoen ook, maar toen werd zijn Ford Fiesta R5+ bestuurd door Kevin Abbring. Ook voormalig Belgisch kampioen Vincent Verschueren uit Zingem was al twee keer de beste in Oudenaarde. Hij wil ook schitteren voor eigen publiek, net als Frédéric Miclotte, die vorig jaar nipt naast het podium eindigde. Erg knap voor de copiloot die één keer per jaar zelf het stuur neemt. Ook Niels Reynvoet kan voor een verrassing zorgen in eigen streek, want hij heeft in de recente wedstrijden bewezen dat hij heel wat progressie heeft gemaakt aan het stuur van zijn Skoda Fabia R5 Evo2.

Tenoren

En dan zijn er natuurlijk de tenoren van het Jobfixers BRC, te beginnen met titelverdediger Adrian Fernémont met zijn Skoda Fabia R5, Sébastien Bedoret en Cédric De Cecco. En wat te denken van de VW Polo’s R5 van de Brit Meirion Evans en Jean-Baptiste Broekaert.

Citroën heeft met Kris Princen en Davy Vanneste twee kleppers die een gooi kunnen doen naar de zege. Hyundai rekent op Grégoire Munster, die de voorbije maanden heel wat kilometers kon testen met de i20 R5 in buitenlandse rally’s. En hoe hoog kan Bernd Casier mikken bij zijn comeback met een gloednieuwe Ford Fiesta R5.

Inschrijvingen

De inschrijvingen zijn nog geopend, dus in de komende dagen kunnen nog enkele tenoren zich melden, maar het belooft al een schitterende strijd te worden. Zeker ook tussen de Porsches van Tim Van Parijs, Andy Lefevere en Patrick Snijers, tussen de kleppers van de M Cup en tussen de snelste jongeren in het Junior-kampioenschap.

Afspraak zaterdagavond 10 oktober om 19h30 op de Markt van Oudenaarde voor de voorstelling van de deelnemende teams. De Aarova Rally start zondag 11 oktober om 8:00u. Na tien klassementsproeven en 92,11 km op snelheid, zal de winnaar om 17:30u gekend zijn.

bron: Club Superstage

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com