RallyNieuws
Bernard Munster - Porsche 911 - Legend Boucles 2016

Bernard Munster en Andrée Hansen beginnen seizoen 2016 met zege in Legend Boucles

Voor het tweede opeenvolgende jaar had de Legend Boucles, het geesteskind van Pierre Delettre, zijn tenten opgeslagen in Bastenaken. De regelmatigheidswedstrijd voor oldtimers aan een hoog gemiddelde (80 km/h) blijft maar groeien. Dit jaar stonden twee wedstrijddagen op het programma, met als kers op de taart een zondagetappe met 6 verschillende proeven op… onverhard! Een uitdaging die BMA het beste tot een goed einde bracht. De Porsche 911 Safari #1 van Bernard Munster en Andrée Hansen behaalde de algemene overwinning in deze atypische wedstrijd die zijn charme en kracht haalt uit het feit dat het evenement voor geen enkel kampioenschap meetelt.

“Het was een ronduit uitzonderlijke editie 2016, vertelt Bernard Munster. Afgezien van het rotweer, dat heel wat toeschouwers heeft afgeschrikt of op de proef stelde, kende de wedstrijd een onberispelijk verloop. De proeven, in de Legend Boucles “Regularity Tests” genaamd, waren prachtig. De etappe van zondag was grandioos. Het is simpel, ik wist niet dat men zo een mooie proeven kon vinden in ons land! De doortocht van een rally organiseren op een koninklijk jachtdomein, dat moet je maar doen!”

Een speelterrein dat in de smaak viel bij Bernard Munster. Markko Märtin, voormalig fabriekspiloot in het Wereldkampioenschap Rally, nam aanvankelijk de leiding in handen, maar de verantwoordelijke van BMA zat voortdurend op zijn hielen. De Porsche-piloot zette de aanval in toen het donker werd en hij nam stelselmatig afstand in de provincie Luxemburg. “Zondagochtend gingen we opnieuw van start als leiders. Op de eerste drie proeven in de bossen hield ik het tempo hoog, wat ik verwachtte een reactie van Markko Märtin op het onverhard. Maar, we stelden vast dat hij stelselmatig minder snel was dan wij. Vanaf dat moment hebben we rustig gecontroleerd tot de finish! Deze Legend Boucles wilde ik absoluut nog eens op mijn naam schrijven na een reeks ereplaatsen. Jammer dat François Duval niet van de partij was, maar ik denk dat hij ons dit jaar moeilijk had kunnen kloppen…”

Bij BMA was men heel tevreden met deze overwinning, want deze deelname in Bastenaken had de allures van een race tegen de tijd… “De wagens die de East African Safari Rally in de herfst reden, waren nog maar net terug, vervolgt Bernard. De Porsche die ik in Bastenaken bestuurde was de 911 die Grégoire de Mevius in Afrika bemande. De wagen was een beetje beschadigd, waardoor we even langs de carrossier moesten, alvorens de nodige aanpassingen te doen voor de eerste rally van het jaar. Tussen de Safari en de Boucles zijn er toch wel wat verschillen. De mecaniciens hebben fantastisch werk geleverd. De auto was… net op tijd  klaar voor de technische keuring. 18 regelmatigheidsritten later wonnen we de wedstrijd! Bedankt iedereen!”

Deze Legend Boucles bevestigden trouwens dat de bolides uit de ateliers van BMA uit Petit-Rechain, in de buurt van Verviers, strikt conform aan de diverse reglementen zijn… “We moeten Pierre Delettre en de RACB feliciteren, want ze hebben een grondige controle gedaan van de cilinderinhoud. Dat geeft nog meer geloofwaardigheid aan hun wedstrijd. Onze Porsche werd grondig geïnspecteerd door de technische commissarissen na de finish en zij hebben bevestigd dat de 911 helemaal conform was. Dat maakt meteen een einde aan alle geruchten en het bewijst dat BMA zijn wagens volgens de regels van de kunst prepareert…”

Tijdens de viering van de overwinning in de Legend Boucles 2016 in de tent op de Place McAuliffe in Bastenaken, bracht Bernard Munster ook hulde aan zijn copilote en vriendin… “Ik ben heel trots op Andrée, want het was extra lastig omdat we de weg moesten openen. Ze heeft haar taak perfect vervuld, zonder het minste foutje. Het enige probleem dat we kenden, een lekke band op een RT die op “nul” kon afgewerkt worden, heeft ons niet benadeeld. De balans is dan ook uitermate positief!”

In Bastenaken zette BMA trouwens in de categorie ‘Demo’ ook een Subaru 555 Gr.A in voor de Fransen Alain Deveza en Guy Tezenas, die warm kwamen draaien voor het seizoen 2016. Ze vertrokken met een brede smile en tevreden weer naar Frankrijk. Ze hadden van het parcours genoten en verzorgden de show op elk van de regelmatigheidsproeven! Alain Deveza verklaarde in verschillende interviews dat hij genoot van de sfeer van de Legend Boucles en van de hartelijke ontvangst in België. Dat is trouwens een van de sterke troeven van team BMA, de structuur van Bernard Munster…

Daniel en Laurent Janssens, eveneens aan de start met een BMA Porsche 911, maar dan in ‘Classic’ met minder druk, genoten van hun deelname, wat in feite een verrassingscadeau was voor de verjaardag!

BMA heeft het seizoen geopend met een zege en het team bereidt het vervolg voor. De komende weken wordt gewerkt aan de Spa Rally en de Terre des Causses in Frankrijk… in afwachting van een belangrijk internationaal programma dat een van de komende dagen onthuld zal worden. In Historic staan er verschillende Franse wedstrijden, Marokko en een nieuwe 9-daagse wedstrijd in Bulgarije op het programma. Maar, over dat alles zullen we binnenkort meer vertellen. Nu eerst champagne!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com