RallyNieuws

Bernhard ten Brinke opent sterk in Rally van Marokko

Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul zijn de Oilibya Rallye du Maroc begonnen met een uitstekende vierde plaats. “Een betere start had ik me niet kunnen wensen”, vertelt de coureur uit Zeddam aan de finish van de eerste klassementsproef over 276 kilometer.

In hun Overdrive Racing Toyota Hilux kreeg het Nederlands-Belgische duo tussen Erfoud en Damia divers en ruig terrein voorgeschoteld. “Al na 8 kilometer kwamen we in het stof van een langzamere buggy terecht. Pas na 30 kilometer stof happen en seinen konden we er eindelijk voorbij.”

‘Perfect door duinen’
Tijdens de openingsetappe van de zesdaagse mini Dakar stonden ook meteen de eerste duinen op het programma. “Tom gidste me perfect door het zand. We waren de duinenstrook van 8 kilometer door voordat ik er erg in had.” Vervolgens liep de route over grote open vlaktes, waarbij de Toyota zijn snelheid kon tonen. “De Hilux is een genot om mee te rijden en heeft de hele dag geen slag verkeerd gegeven.”

De openingsetappe eindigde met een sectie waarbij de kennis en kunde van de navigator op de proef werd gesteld. Tom Colsoul sloeg zich met verve door de uitdaging heen en gidste zijn stuurman naar een prachtige vierde plaats als tweede Toyota. De dagzege ging naar Orlando Terranova (Mini).

‘Super resultaat’
“Een super resultaat, zeker gezien het tijdverlies aan het begin”, aldus de coureur die rijdt met steun van Eurol, Multicycle, Bribus Keukens, Bribus Extra, Etna, Autototaal en Logisz. “We gaan proberen deze lijn door te trekken, want dit smaakt naar meer!” Morgen wacht Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul tussen Erfoud en Merzane een etappe over 211 kilometer.

Uitslag 1e etappe/tussenstand Oilibya Rallye du Maroc
1. Orlando Terranova/Rolando Graue (Mini) 2u53’15
2. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (Toyota) + 22 sec
3. Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (Mini) + 1min05
4. Bernhard ten Brinke/Tom Colsoul (Toyota) + 3min37

Bernhard ten Brinke wordt gesteund door: Eurol, Multicycle, Bribus Keukens, Bribus Extra, Etna, Autototaal en Logisz.

Bron: PB Bernhard ten Brinke Racing

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com