RallyNieuws
Dylan Teiwes & Bob Potkamp - Peugeot 206 - Hellendoornrally 2022
Dylan Teiwes & Bob Potkamp - Peugeot 206 - Hellendoornrally 2022

Beslissing in Peugeot 206 Rally Cup valt in Twente Rally

Aankomend weekend valt tijdens de Rocar-Tech Twente Rally de beslissing in het kampioenschap van de Peugeot 206 Rally Cup. De strijd om het kampioenschap is dit jaar spannender dan ooit met in totaal nog vier kanshebbers op de titel in de meest budgetvriendelijke rallyklasse die de Nederlandse rallysport op dit moment kent.

Kanshebbers

De leiders in de stand om het kampioenschap zijn, enigszins verrassend, Dylan Teiwes met zijn navigator en tevens vader, Johan Teiwes. Voor het eerst staan zij aan kop maar doordat zij al een schrapresultaat hebben moeten zij hoog finishen in en Hengelo. Op de tweede plaats in het kampioenschap staan de broers Schenkeveld. De tweevoudig kampioenen (2021 en 2019) hadden dit seizoen enkele keren technische malheur en zijn aangewezen op achtervolgen. Wanneer zij komend weekend winnen en de bonuspunten pakken voor de Powerstage, kunnen zij voor de derde keer kampioen worden.

Peter van Teunenbroek en Vincent Muller staan op een prachtige derde plaats in het kampioenschap. Maar om komend weekend kampioen te worden zijn zij afhankelijk van het resultaat van de eerder genoemde Dylan Teiwes en Rudy Schenkeveld.

De verrassing van dit seizoen zijn debutanten Arjan Webbink uit Vriezenveen met zijn navigator Roderick Brouwer. De eerste twee wedstrijden werden glansrijk gewonnen, maar door zowel in de Rally Mittelrhein (D) en de Hellendoornrally van de weg te gaan verspeelden ze kostbare punten.

Nieuwe deelnemers

Ook in de laatste wedstrijd van dit jaar staat er al weer een nieuwe equipe aan de start. De uit Hulst afkomstige Sebastian van den Berghen maakt samen met Stefan Müller zijn debuut in de Peugeot 206 Rally Cup. Helemaal onbekend met de Twente Rally is hij niet, in 2007 werd hij hier (als navigator) kampioen in de toenmalige Peugeot 205 Cup.

Wil je meer weten over de leukste en grootste en meest betaalbare rallycup van Nederland ? Kijk dan op www.206rallycup.com of onze Facebookpagina.

Bron: Peugeot 206 Rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com