RallyNieuws
Gert-Jan Kobus & Martin Nortier - Skoda Fabia R5 - Hellendoornrally 2021
Gert-Jan Kobus & Martin Nortier - Skoda Fabia R5 - Hellendoornrally 2021

Bijzondere ontknoping voor bijzondere editie Eurol Hellendoorn Rally

Bob de Jong in zijn Hyundai i20 R5 pakt de koppositie en weet die tot ver in de middag te behouden. Met nog twee proeven te gaan weet Gert Jan Kobus in de Skoda Fabia R5 die plek van hem over te nemen. De Jong pakt hem terug met slechts 0,3 sec. voorsprong, maar op de allerlaatste proef weet Gert Jan Kobus tóch De Jong met 2,3 sec voorsprong van de ereplaats te stoten en pakt daarmee de overwinning in de Eurol Hellendoorn Rally.

Vooraf had niemand deze uitslag kunnen bedenken

Van de tien startende R5 rijders waren Bob de Jong en wellicht Kevin van Deijne, de favorieten voor de eindoverwinning. Jim van den Heuvel en Bas van Kamperdijk werden ook hoog in geschat en als gevaarlijke outsiders gezien. Van Deijne (Skoda Fabia R5) heeft niet zijn dag, hij wordt geplaagd door mankementjes en kan de top, evenals Bas van Kamperdijk, niet volgen. Ook De Jong kent wat technische problemen die hem parten spelen, waardoor Kobus langzaam iets dichterbij kon komen. De rally word uiteindelijk beslist op de laatste twee proeven in een felle strijd tussen de nummers één en twee. Bob de Jong, die deze rally heel graag eens wilde winnen, eindigde zeer teleurgesteld op plaats twee. Daarachter Jim van den Heuvel in de Volkswagen Polo GTi R5 op plaats drie. Hij was overigens ook niet helemaal tevreden want kleine technische mankementen belemmerden hem om hoger op het podium te eindigen. Dat Gert Jan Kobus, als R5-debutant in de Hellendoorn Rally, de strijd uiteindelijk zó zou winnen verwachtte niemand. Hijzelf in eerste instantie ook niet en de ontlading was dan ook groot.

Uitslag

1Gert-Jan Kobus
Martin Nortier
Skoda Fabia R51:12:32.7 
2Bob de Jong
Bjorn Degandt
Hyundai i20 R51:12:35.0+2,3
3Jim van den Heuvel
Jouri Dockx
Volkswagen Polo GTi R51:13:13.5+40.8
4Bas van Kamperdijk
Erwin Berkhof
Volkswagen Polo GTi R51:13:45.8+1:13.1
5Kevin van Deijne
Hein Verschuuren
Škoda Fabia R51:14:17.4+1:44.7
6Melissa Debackere
Marlon Krieger
Škoda Fabia R51:14:32.7+2:00.0
7Nick den Braber
Joyce Ruiter
Hyundai i20 R51:16:14.8+3:42.1
8Lambert Parren
Frank Stultiens
Mitsubishi Lancer Evo X1:18:16.1+5:43.4
9Mitchel van den Brink
Annemieke Hulzebos
Mitsubishi Lancer Evo IX1:18:43.1+6:10.4
10Henk Vossen
Lieke Bouman
Ford Fiesta R51:19:23.9+6:51.2

De Eurol Hellendoorn Historic Rally was ook bijzonder dit jaar

De start was, in tegenstelling tot andere jaren, vóór de rally deelnemers. Tussen de 29 deelnemers en fantastische historische auto’s, was de “come back” van Erwin Doctor toch de meest opvallende. Doctor won de rally in ’88, ’89 en ’90. Hij stond voor het laatst op het Hellendoornse podium in 1996. Hij was meteen de favoriet voor de overwinning. Al zag hij dat zelf niet zo, de rally reed hij vooral voor de lol. Hij was dan ook niet bezig met het feit dat hij de ene snelste tijd na de andere reed in zijn rode Ford Escort. Hij won de Historic rally overtuigend, gevolgd door P. van der Heijden in de Lancia Delta Integrale 16V op twee en Wouter Koenderink werd derde in zijn BMW 3.0 CSL.

Het was zoals gezegd een bijzondere editie dit jaar. De perikelen rondom de corona pandemie, de onzekerheid rondom het wel of niet door kunnen gaan van de rally en de daarop volgende zeer korte voorbereidingstijd maakte het de organisatie niet makkelijk. De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally kan gelukkig terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Afgezien van wat problemen bij de start van de rally verliep de zaterdag vlekkeloos. Ook het publiek heeft ondanks de aangescherpte regels kunnen genieten van een mooie rally.

bron: Eurol Hellendoorn Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com