RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Visual Art Rally 2018
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Visual Art Rally 2018

Blije gezichten bij VDZ Racing na Visual Art Rally

Keurig

Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing met Roel van der Zanden en Ilse van de Sande een meer dan keurige zevende plaats algemeen behaald in de Visual Art Rally, verreden in de omgeving van Barneveld en Putten. Na een mooie wedstrijd en een leuke strijd tussen de verschillende Mitsubishi Lancer Evo X’en (zes in totaal) werd de dag afgesloten met een zeer positief gevoel. De getoonde snelheid was indrukwekkend te noemen, met slechts enkele seconden verschil op de achterstand op de meer ervaren rijders.

Boucle

In de eerste boucle (cyclus klassementsproeven tot de volgende service) van drie klassementsproeven, werd meteen indrukwekkend gestart met een zesde tijd algemeen en de vierde tijd bij de Evo’s, met zeer kleine verschillen ten opzichte van de concurrentie. Na het neutraal verrijden van de tweede proef stond de langste proef van de rally op het programma (dik 17 kilometer). Na afloop was het verschil te overzien, en de eerste keer op onverhard zorgde voor een grote grijs op het gezicht van zowel Roel als Ilse.

Service

Na de service werd het tempo meteen weer opgepakt en dat resulteerde in een waanzinnige vijfde plaats algemeen en de derde tijd bij de Evo’s. In het vervolg van de wedstrijd bivakkeerde het team keurig binnen de top 10, uitgezonderd de vijfde (korte) klassementsproef wat dus resulteerde in een prachtige zevende plaats algemeen en de vierde plaats binnen de Evo X-klasse.

Concurrentie

In deze klasse kwam de concurrentie dit weekend van de equipes Henk Bakkenes / Cindy Verbaeten (B), Lambert Parren / John Coumans, Ad Smits / Arie Boertje, Marco Schapers / Marlous Nortier-Kion en Jeroen van Beugen / Bart Woolderink. Vooral Bakkenes heeft al flink ervaring met de Evo en rijdt ook regelmatig Europese wedstrijden in de TER (Tour European Rally) series. Smits rijdt ook al behoorlijk lang rond en is voor dit jaar overgestapt naar een Mitsubishi Lancer Evo X. Parren en Coumans kennen we natuurlijk nog uit de Nissan 350Z Challenge waar het ook al een mooie strijd was.

Potentie

Ten opzichte van de Zuiderzeerally is de potentie meer dan zichtbaar. De auto doet het fantastisch en dan te bedenken dat er nog zoveel meer potentie in zit, belooft veel goeds voor de rest van het seizoen en helemaal de volgende rally van VDZ Racing, de ELE Rally.

Roel

“Wat hebben we lekker gereden en een prachtige wedstrijd gehad. Boven verwachting! Wat hebben we genoten van vierwielaandrijving op onverhard. Het is echt een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van de Nissan, die af en toe toch echt moeite had met deze ondergrond. Dat we qua tijden nu al redelijk dicht op de rest zitten hadden we echt niet verwacht en dat belooft veel goeds voor de toekomst. Complimenten voor het serviceteam, natuurlijk Ilse die me weer zeer vakkundig over de proeven heeft geleid en tot slot Sander van Hoof voor de ondersteuning. Nu op naar onze thuisrally, de ELE Rally waar we een nieuwe sponsor aan zullen kondigen!”

Ilse

“Ik kan het weekend in één woord omschrijven, geweldig! Wat was dit gaaf en wat hebben we hard gereden. De samenwerking in de auto verliep vanaf de eerste proef super, wat resulteerde in mooie tijden. We hebben weer ongelooflijk veel geleerd en wat kun je met deze auto ontzettend hard over het onverhard. En dan te bedenken dat er nog veel meer in zit. Al met al kunnen we alleen maar erg tevreden terugkijken naar deze wedstrijd met een zevende plaats algemeen, super! Ik kan dan ook niet wachten om weer van start te mogen gaan in de volgende rally, onze thuisrally, de ELE Rally!”

Toppers

Vooraan in de wedstrijd, die door redelijk wat toppers werd genegeerd, waren het Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker die de overall overwinning pakten met een Ford Fiesta R5. Tweede werd broertje Jim van den Heuvel met Jouri Dockx, die aan de start stonden met een zogenaamde Fiesta Proto-model waar veel weerstand tegen is (de onderdelen van een Evo X in een jasje van een Ford Fiesta WRC). Derde werden Ad Smits en Arie Boertje met eveneens de Mitsubishi Lancer Evo X.

Thuisrally

De volgende wedstrijd van VDZ Racing is de thuisrally, de ELE Rally op 1 en 2 juni aanstaande. Hiervoor is natuurlijk iedereen weer uitgenodigd om de verrichtingen van het team te komen volgen.

Uitslag Visual Art Rally

1. Jasper van den Heuvel – Lisette Bakker – Ford Fiesta R5 – 54:26,5
2. Jim van den Heuvel – Jouri Dockx – Fiesta Proto – 55:31,0
3. Ad Smits – Arie Boertje – Mitsubishi Evo X – 55:35,3

7. Roel van der Zanden – Ilse van de Sande – Mitsubishi Evo X –57:18,4

Uitslag Mitsubishi Lancer Evo X klasse

Ad Smits – Arie Boertje – 55:35,3
Henk Bakkenes – Cindy Verbaeten – 55:40,9
Lambert Parren – John Coumans – 55:49,2
Roel van der Zanden – Ilse van de Sande – 57:18,4
Niet geklasseerd:
Marco Schapers -Marlous Nortier-Kion
Jeroen van Beugen – Bart Woolderink

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com