RallyNieuws
BMA - Porsche - 2019
BMA - Porsche - 2019

BMA present in Kortrijk en Bellevaux

Het voorbije weekend bracht BMA wagens aan de start in de 6 uren van Kortrijk en in de rallye des Crêtes. Patrick Snijers was in Kortrijk met zijn Porsche 997 GT3 de snelste GT maar een foutje bij het inchecken in de tijdzone en een lekke band voorkwamen een goed klassement. Charles Munster deed een interessante vergelijkende test tussen de Opel Adam R2 en de Peugeot 208 R2. In de rallye des Crêtes eindigde Gerard Marcy met zijn Porsche 911 RS op het podium. André Lausberg reed met een identieke Porsche een sterke wedstrijd maar haalde jammer genoeg het einde van de rally niet. Vincent Prégardien eindigde met zijn Skoda Fabia R5 op een mooie tiende plaats.

Schuiven

De 6 uren van Kortrijk werden in moeilijke en zeer verraderlijke weersomstandigheden gereden. “Zaterdagavond was het constant glijden en ook zondag was het niet ideaal om met een achterwiel aangedreven wagen de baan op te gaan” zegt Patrick Snijers. “Net zoals vorig jaar stond ik ook dit jaar aan de start om de fans te plezieren. Nog één keer schuiven voor de winterstop. Jammer van dat foutje bij het inchecken in de tijdzone en ook die lekke band was er teveel aan. Om de wagen niet verder te beschadigen ben ik gestopt om het wiel te wisselen. Ik onthoud vooral dat er heel veel enthousiaste toeschouwers waren, dat het een plezante wedstrijd was en dat we veruit de snelste GT van het pak waren.”

Experimenteren

Charles Munster kwam met een Peugeot 208 R2 aan de start. “Op het einde van het seizoen en in een wedstrijd waar er geen enkel klassement meer op het spel stond wilden we iets nieuw proberen. De voorbije maanden reden we met de Opel Adam R2 enkele goede resultaten bij elkaar. We waren benieuwd hoe het zou zijn om met een andere wagen van dezelfde klasse, waarmee we niet de minste ervaring hadden, een rally te rijden. Het begin van de rally was zeer frustrerend maar wanneer ik er nu op terugblik is dat niet meer dan normaal. Gedurende de dag maakte ik progressie waardoor we op de 29e plaats eindigen. Het resultaat was voor één keer niet belangrijk, de ervaring wel. Als jonge rijder is het bijzonder boeiend om af en toe te kunnen experimenteren.”

Intelligent

Een goede 250 km verderop werd er in Bellevaux de rallye des Crêtes gereden. Gilles Robert, coördinator bij BMA, zag zijn drie rijders sterk presteren. “Na een zeer koude nacht lag het parcours er plaatselijk zeer glad bij. Vandaar dat zowel Vincent Prégardien, Gerard Marcy en André Lausberg eerder voorzichtig van start gingen. Van alle drie kan ik zeggen dat ze een zeer intelligente wedstrijd hebben gereden. Vincent Prégardien besloot zijn wedstrijd met een derde tijd in klasse D4, de topklasse zeg maar. Dat is knap! André Lausberg reed een zeer constante wedstrijd waarin hij twee ritten wist te winnen. Na de eerste KP stond hij derde. Een plaats die hij behield tot hij in KP 11 van de weg gleed en in een gracht terecht kwam. De wagen was niet echt beschadigd maar stak te diep en raakte bijgevolg niet meer op het parcours. Gerard Marcy schoof op die manier één plaats op en eindigde derde. Een sterke prestatie voor iemand die vrijwel altijd onverhard rally’s rijdt. In deze wedstrijd kwam hij met ‘all seasons’ aan de start. Een bewuste keuze in functie van de Boucles van volgend jaar.”

Cadeau

Afronden doen we met de prestatie van Bertrand Pierrat in de rallye National d’Automne La Rochelle in Frankrijk. Pierrat eindigde met zijn Porsche 997 GT3 22e algemeen en won zijn klasse. “Cijfers zeggen niet altijd alles, zeker niet in het geval van het resultaat van Bertrand Pierrat in deze rally die in zeer slechte weersomstandigheden gereden werd. Je kon het beste vergelijken met de rally van de Condroz eerder deze maand. Dat is geen cadeau als je in zulke omstandigheden aan de bak moet met een krachtige tweewiel aangedreven Porsche. Ondanks die moeilijke omstandigheden mag hij terugblikken op een goede wedstrijd” zegt Bernard Munster.

bron: BMA Autosport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com