RallyNieuws
Bob de Jong - Mountainbike - 2020
Bob de Jong - Mountainbike - 2020

Bob de Jong blijft ondanks Coronacrisis werken aan conditie

Nu het Open Nederlands Rallykampioenschap 2020 door de nationale autosportfederatie (KNAF) vanwege de corona crisis is geschrapt en het onzeker is of er na 1 september nog rally’s in Nederland kunnen plaats vinden, zit ook regerend kampioen Bob de Jong met meer vragen dan antwoorden. Toch zit de 34-jarige rallyrijder niet bij de pakken neer: “Rallyrijden is voor mij een fantastische hobby die ik professioneel benader, maar ons aller gezondheid is belangrijker.”

Kansen

Het team rond Bob de Jong was klaar om de titel dit jaar te verdedigen; op 5 maart werd op Niederrhein nog een succesvolle test afgewerkt met de Hyundai i20 R5, waarbij de nieuwe schokdempers zeer in de smaak vielen bij De Jong: “De auto voelde nog beter aan en ik ben ervan overtuigd dat we met name bij rally’s met een mix van asfalt en onverhard betere tijden kunnen neerzetten.” Toen de Zuiderzeerally (gepland voor 21 maart) een paar dagen na de test op Niederrhein werd geannuleerd dacht menigeen wellicht nog dat het seizoen in de zomer van start zou gaan. Inmiddels is de impact van het coronavirus overal voelbaar en lijken de kansen op evenementen in 2020 met de dag kleiner te worden.

Gezond

“Gelukkig zijn wij gezond en loopt ons bedrijf (BdJ Imports) goed door. Of en wanneer we weer een rally kunnen rijden weet niemand,” aldus Bob de Jong. “Ik doe mijn best om fit (en gezond) te blijven, vooral door een paar keer per week flink te trainen op de mountainbike en voor de rest volgen wij als gezin en als bedrijf de richtlijnen van de overheid zo nauwgezet mogelijk op.” En als er dit jaar niet meer gereden kan worden? “Dat zou natuurlijk jammer zijn, maar als we uitzicht hebben op een volledig seizoen in 2021 dan richten we ons daar op.”

Samenwerking

Ook dit jaar wordt er door het team van Bob de Jong weer nauw samengewerkt met de Nederlandse Hyundai-dealerorganisatie. Ook de samenwerking met Eurol, Michelin, Hoevenberg, BdJ Imports en Chapter3 wordt dit seizoen gecontinueerd. Succes Signs is een nieuwe partner in 2020.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op het YouTube kanaal van Bob de Jong Rallying.

tekst: Bob de Jong Rallying

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com