RallyNieuws
Bob de Jong & Erik de Wild - Hyundai i20 R5 - Twente Rally 2022
Bob de Jong & Erik de Wild - Hyundai i20 R5 - Twente Rally 2022

Bob de Jong en Erik de Wild klaar voor eerste krachtmeting van het seizoen

Op vrijdag 5 mei viert Nederland Bevrijdingsdag. Dan het is echter ook een feestdag voor de rallyfans. Al meer dan een half jaar stonden de bolides op stal, maar daar komt met de 34e ADAC-Actronics Rallye Sulingen verandering in! En daarom kijkt heel rally minnend Nederland reikhalzend uit naar de eerste krachtmeting van het jaar. Ook vice-kampioen Bob de Jong kan niet wachten om weer te mogen starten. Hoewel de kalender voor hem en navigator Erik de Wild nog niet definitief is blikt hij graag vooruit.

Vrij

Met het wegvallen de Achterhoek Rally in december en de Visual Art Rally in april, verkeerde de Nederlandse rallysport in een lang vacuüm. “Te lang,” vindt ook meervoudig Nederlands rallykampioen Bob de Jong. “Het voelt inderdaad als een bevrijding dat we eindelijk weer in een mooie rally aan de start mogen staan. En we gaan een bijzonder seizoen tegemoet. Want in eerste instantie gaan we niet voor de titel strijden in het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK),” vertelt De Jong aan de vooravond van het nieuwe seizoen.

Weliswaar hebben Bob de Jong en Erik de Wild zich wel ingeschreven voor het ONRK en doet het duo aan de eerste twee wedstrijden (Sulingen en ELE Rally) van de titelstrijd mee. Daarna is het nog programma echter nog niet definitief. “We willen vrij zijn om onze keuzes te maken gedurende het seizoen, dat hebben we ook zo met onze sponsors afgesproken. Uiteraard rijden we wel de Eurol Hellendoorn Rally, maar dat is niet alleen vanwege onze sponsor Eurol. Ook omdat het een heel mooie rally is en we na onze crash van vorig jaar daar nog iets recht te zetten hebben.” De Nederlandse titelstrijd biedt dit jaar weinig competitie. “Dat is het gevolg van het wat rommelige verloop van vorig seizoen, toen de regelgevers de situatie niet de baas waren.” Dat weet ook Erik de Wild, die in 2022 in extremis de titel bij de navigatoren binnensleepte.

In Sulingen treft de Hyundai-equipe uit Nederlands perspectief vooral tegenstand van merkgenoot Kevin van Deijne, die zijn zinnen wel heeft gezet op de ONRK-titel. Ook ervaren rot Erik Wevers staat in Duitsland aan de start met een VW Polo. De belangrijkste tegenstand mag verwacht worden van de deelnemers aan de Duitse en Deense kampioenschappen, waar de rally in Sulingen ook voor meetelt. Daardoor staan er zo’n twintig Rally2/R5 auto’s aan de start. “Dat maakt het extra mooi, want zo kunnen we ons ook meten met de snelle mannen uit die kampioenschappen, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over onze eigen punten.”

Proeven

Op donderdag 4 mei start de rally in Sulingen met de shake down en op vrijdag 5 mei staan er ’s avonds vier klassementsproeven op het programma. Zaterdag 6 mei krijgen de deelnemende equipes nog eens acht proeven voorgeschoteld. Het betreft in totaal zes verschillende proeven, die elk twee keer worden verreden. De twee langste proeven bevinden zich op het militaire terrein Eickhofer Heide. Het aantal wedstrijdkilometers bedraagt 138 km, ongeveer net zoveel als bij de gemiddelde Nederlandse rally. “De rally ligt mij wel,” aldus Bob de Jong, die al twee keer eerder in de Duitse ronde van het ONRK aan de start stond.

“Gedurende de lange winterstop heeft ons team DDG Motorsports de Hyundai goed onderhanden genomen. Opnieuw voorziet KAN Reclame de auto van een nieuwe frisse livery. Die zal in Sulingen voor het eerst te zien zijn. We konden een korte shake down doen op een gezamenlijke testdag van onze partners Michelin en Hyundai in Lelystad. De auto voelde daabij goed aan,” zegt Bob de Jong, die in 2023 ook mag rekenen op de continuering van de jarenlange support van Eurol, Van Dijck Racing Fuels, Hoevenberg Service, I&DS en BdJ Imports.

Bron: Bob de Jong Rallying

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com