RallyNieuws
Bob de Jong & Bjorn Degandt - Hyundai i20 R5 - ADAC Rallye Sulingen 2019
Bob de Jong & Bjorn Degandt - Hyundai i20 R5 - ADAC Rallye Sulingen 2019

Bob de Jong ondanks ups and downs toch tevreden in Sulingen

Met een knappe snelste tijd op de eerste klassementsproef opende de Nederlands-Belgische equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt verrassend de vierde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), de Rallye Sulingen in Duitsland. Mede door de wisselende weersomstandigheden werd de 13 klassementsproeven tellende tweedaagse rally een uitdaging voor de deelnemende equipes, waarbij de bandenkeuze en lokale kennis van groot belang zou blijken te zijn. Kampioenschapsleider Bob de Jong hield zich knap staande in het sterke deelnemersveld en stuurde zijn snelle Hyundai i20 R5 naar een solide zevende plaats in het eindklassement, waarbij hij Kevin van Deijne (Skoda) gemakkelijk achter zich wist te houden en zo scoorde De Jong opnieuw de meeste punten in de titelstrijd.

Verassing

“Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd, maar wel een mooie,” concludeerde Bob de Jong zaterdag aan de finish. “De snelste tijd op de eerste proef kwam voor iedereen, ook voor onszelf, als een verrassing, maar we waren wel scherp en hadden de juiste bandenkeuze en set-up van de auto voor de natte omstandigheden.” Vrijdagavond werden er vier klassementsproeven verreden (twee rondes van twee), waarbij in de tweede ronde de snel opdrogende proeven voor de Hyundai-equipe verkeerd uitpakte: “Omdat we hier geen terreinkennis hebben zoals de Duitse top pakte de bandenkeuze later op de avond verkeerd uit,” analyseerde Bjorn Degandt de situatie. “Maar met de vijfde plaats op 18 seconden van de leider kunnen wij goed leven.” Bob de Jong vulde nog aan: “Met twee verkenningsrondes slaagden wij er in goede pacenotes te maken en daardoor bleven we uit de problemen.”

Showproef

Op zaterdag stonden nog eens negen klassementsproeven op het programma, waarbij twee keer de bijna 25 km lange proef op het voormalig militaire oefenterrein IVG-Gelände. Juist op die langste proef verloor de Hyundai-equipe kostbare tijd: “We reden beide keren te voorzichtig en hoewel het glad was bleek de grip vooral op de tweede doorgang veel beter dan verwacht, maar we wisten daar niet van te profiteren,” aldus een realistische Bob de Jong. Kevin van Deijne wist in die fase van de strijd wat van zijn achterstand op De Jong goed te maken, toch kwam de positie van ‘beste Nederlander’ niet echt in gevaar: “We moesten weliswaar even ‘achteruit’ kijken, maar konden Van Deijne vrij gemakkelijk achter ons houden en focusten vooral op een goed eindresultaat en met de zevende plaats in het eindklassement zijn we tevreden.” De Jong: “Sulingen is een prachtige en zeer goed georganiseerde rally en een mooie aanvulling op de kalender. De mensen zijn hier heel vriendelijk en zorgden ervoor dat wij ons thuis voelden.” Ondanks de natte omstandigheden werd ook de laatste ‘showproef’ onder grote publieke belangstelling afgelegd. Bij de finish ontvingen Bob de Jong en Bjorn Degandt uit handen van KNAF BSR voorzitter Bart Luijbregts een mooie beker als beste ONRK-deelnemer. Over vier weken staat de volgende ONRK-ronde op het programma, de Omloop van Vlaanderen, met start en finish in Roeselare.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op het YouTube kanaal van Bob de Jong Rallying.

Uitslag

1 Christian Riedemann/Michael Wenzel (D/D)
2 Fabian Kreim/Tobias Braun (D/D)
3 Hermann Gassner jr./Ursula Mayrhofer (D/D)

7 Bob de Jong/Bjorn Degandt (NL/B)
8 Kevin van Deijne/Hein Verschuuren (NL/NL)

Stand ONRK (na 4 rally’s)

1 Bob de Jong, Hyundai, 154 punten
2 Kevin van Deijne, Skoda, 102
3 Jasper van den Heuvel, Ford, 74

bron: Bob de Jong Rallying

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com