RallyNieuws
Bob de Jong & Bjorn Degandt - Hyundai i20 R5 - Vechtdalrally 2020
©Marije van der Vliet - Bob de Jong & Bjorn Degandt - Hyundai i20 R5 - Vechtdalrally 2020

Bob de Jong wil testen in Achterhoek Rally

Na de geslaagde editie van de Vechtdalrally staat alweer de volgende Nederlandse rally voor de deur. Op zaterdag 3 oktober vindt in en rond Eibergen de tweede editie van de Berkelland Rally plaats, nu onder de nieuwe naam ACtronics Achterhoek Rally. Na maanden van voorbereiden en in spanning afwachten wat het corona-beleid voor consequenties zou hebben voor de rally in de Achterhoek, is er nu groen licht voor een compacte rally zonder publiek. Na zijn derde plaats in de Vechtdalrally heeft Hyundai-rijder Bob de Jong extra motivatie gevonden om de strijd ook in de Achterhoek Rally aan te gaan.

Voor de toekomst van de rallysport is het belangrijk dat eenieder zich strikt houdt aan de noodzakelijke regels. De gezondheid van eenieder is van het grootste belang. Nederlands rallykampioen Bob de Jong ziet dat uiteraard ook in: ‘Natuurlijk is het spijtig dat er geen publiek kan komen, want de sport is er ook voor de supporters, maar net als bij veel andere sporten is het nu even niet anders. Wij hopen samen met de organisatie dat de rallysupporters deze maatregel zullen respecteren om de toekomst van de sport te waarborgen!” Gelukkig biedt de organisatie van de rally live streaming op twee klassementsproeven en zullen de rijders worden geïnterviewd. En RTL GP RallySpecial komt op de zondag na de rally met een actueel verslag op RTL7, waardoor de thuisblijvers toch van de Nederlandse rallysport kunnen genieten.

Met meer dan 100 deelnemende equipes, waarvan vele uit Duitsland, belooft ook de ACtronics Achterhoek Rally volop strijd. De meer dan 10 deelnemende auto’s uit de R5 klasse zullen ongetwijfeld om de ereplaatsen gaan strijden, waarbij Open Nederlands Rallykampioen Bob de Jong in zijn Hyundai i20 R5 samen met zijn vaste navigator Bjorn Degandt de strijd aan bindt met onder andere Kevin van Deijne, Gert-Jan Kobus en de snelle Belgische dame Melissa Debackere (allen Skoda), Mark van Eldik (VW) en Jasper en Jim van den Heuvel (beiden Ford). “In de Vechtdalrally reden we echt voor ons plezier mee, maar de drang naar competitie is daar wel weer aangewakkerd,” aldus Bob de Jong. “We gaan op de zes klassementsproeven in de Achterhoek Rally nog wat verschillende afstellingen uitproberen om zo eind oktober optimaal voorbereid aan de CONRAD Twente Rally mee te doen. Ons doel is om daar het maximale uit de auto en onszelf te halen.”

De ACtronics Achterhoek Rally telt 3 klassementsproeven (van 12, 13 en 14 km), die elk twee keer worden verreden. De rally start zaterdag 3 oktober om 11:30 uur en de finish is dezelfde dag om 16:30 uur voorzien. Voor meer informatie kijk op https://achterhoekrally.nl/.

Voor spectaculaire on-board beelden van Bob de Jong in de Vechtdalrally kijk op https://youtu.be/Y3XN7DSPUJg (video van MikeDeHigh Media).

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op YouTube op het kanaal van Bob de Jong Rallying.

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com