RallyNieuws
Troela
Troela

Bye Craig

Het is 16 september 2012 als achter in de middag een Ford Fiesta S2000 het finishpodium bij de haven van Cardiff oprijdt. De bestuurder en navigator stappen uit de auto en gaan met een been op de dorpel en het andere op de deur staan en steken hun armen omhoog. De bestuurder heeft tranen in zijn ogen en kijkt omhoog. Het duo heeft zojuist de Rally GB in hun klasse gewonnen. Zijn het tranen van vreugde? Nee, het zijn tranen van verdriet, een groot verdriet.

Even later komen er meerdere mensen bij hen op het podium staan. Er zijn nog meer tranen en het publiek begrijpt het verdriet. Een stil en emotioneel moment. De gedachten van alle aanwezigen gaan uit naar Gareth Roberts, de navigator die enkele maanden eerder om het leven kwam bij een crash. Op het podium staan navigator Paul Nagle, de familie van Gareth en Craig Breen, die de auto bestuurde toen Gareth om het leven kwam.

Het is 13 april 2023. Opeens is daar het bericht dat een bekende rallyrijder om het leven is gekomen bij een test voorafgaand aan de rally van Kroatië. De schok is groot in rallyland. De berichten met herinneringen en lofuitingen zijn talrijk. Craig was een geliefd en begenadigd coureur. Zijn leven draaide om de rallysport. Hij werd slechts 33 jaar. Er zal de komende rally vast uitgebreid worden stilgestaan bij zijn overlijden. Er zullen tranen zijn, tranen van verdriet en er zal stilte zijn.

Nu zijn Gareth en Craig samen ergens op een andere plek. Zou daar ook rally gereden worden? Dan zouden ze samen weer een team vormen, en na een overwinning het finishpodium beklimmen, net als lang geleden. Met tranen in hun ogen maar dan van vreugde.

Bye Craig. De (rally)wereld zal je missen.

Tekst: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com