RallyNieuws
Cally Weijs & Niek Oude Luttikhuis - Ford Fiesta R5 - Circuit Shortrally 2018
Cally Weijs & Niek Oude Luttikhuis - Ford Fiesta R5 - Circuit Shortrally 2018

Cally Weijs laat wens uitkomen in Zandvoortse Circuit Shortrally

Voor Cally Weijs, de 29-jarige eigenaar van Cally Weijs Automotive, zal op 24 februari een langgekoesterde wens in vervulling gaan. De Elster ondernemer neemt dan deel aan de 7e Circuit Shortrally die in Zandvoort verreden wordt. Hij krijgt voor de gelegenheid de pacenotes voorgelezen door de trackmanager van het Circuitpark Zandvoort, Niek Oude Luttikhuis.

Furore

Weijs maakte de afgelopen jaren vooral furore door als voorrijder namens diverse rally-organisaties gasten op semi-wedstrijdsnelheid kennis te laten maken met het spektakel dat rallyrijden heet. “Maar ik wilde al heel lang een keer aan een wedstrijd deelnemen met een top-auto”, aldus de Elsternaar. Hij krijgt de mogelijkheid om zijn wens te vervullen van het team van Hans Weijs Motorsport geleid door zijn broer, en voormalig vice-wereldkampioen Junior WRC, Hans. Het team uit Nijmegen stelt een Ford Fiesta R5 ter beschikking voor de shortrally in de Zandvoortse duinen. Er worden twee klassementsproeven op het terrein van het Circuitpark neergelegd die elk twee keer gereden worden.

WRC2

De Hans Weijs Motorsport Fiesta R5, een auto waarmee in de WRC2 categorie van het wereldkampioenschap gereden wordt, moest gedurende de winter compleet opnieuw opgebouwd worden, nadat de wagen eind vorig jaar in België gecrasht was. “Ik heb Hans aangeboden om de auto in wedstrijdcondities aan de ultieme test te onderwerpen. We zijn er samen uitgekomen en daarom kan ik in Zandvoort aan de start verschijnen,” legt Cally Weijs uit.

Wedstrijdritme

Door met de potente Fiesta R5 aan de start te verschijnen zal hij meteen tot de favorieten op de zege gerekend worden. Maar daar wil Weijs niets van weten: “Ik zal zo hard gaan als ik kan, maar er staan ook vier andere R5’s aan de start. Normaal gesproken kennen zij hun auto veel beter en hebben ze meer wedstrijdritme, al is dit de opener van het seizoen 2018. Ik ben al blij als we de auto heel aan de finish brengen en bij de beste vijf staan.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com