RallyNieuws

Carnaval en rally

Je zal het haast niet zeggen, maar carnaval en rally liggen dichter bij elkaar dan wij denken. In het zuiden is inmiddels het carnaval compleet losgebarsten en ik zie dan ook menig auto volgepakt met Minions. Ook op straat zie ik de menigte mensen in de meest originele kleding rondlopen. De een nog gekker dan de ander. Een feest waar iedereen van geniet en zo is de rally eigenlijk ook. Wat de carnavalvierders niet in de gaten hebben is dat dit feest het hele jaar door gaat.

Carnaval staat voor, enkele dagen in het jaar, gek doen en je helemaal laten gaan. Als ik dit even op mijzelf moet betrekken is het voor mij elke dag carnaval. Gek ben ik toch wel en mij helemaal laten gaan is geen enkel probleem. Ook op andere dagen kan ik het net zo gezellig hebben. Dat is net zo bij de rally. Ik ben gek op de rally, de sfeer die er hangt en ik kan mij helemaal laten meeslepen in deze prachtige sport. Het klopt inderdaad, de optocht komt tijdens de rally wel iets sneller voorbij. Des te meer een reden om op andere locaties in het land deze optocht nogmaals te bekijken.

Ook tijdens een rally gaat menigeen verkleed. Een rally is dus wel degelijk carnaval. De rijders trekken hun pakken weer aan en stappen in hun bont versierde bolides. Deze bolides zijn inderdaad gesponsord, maar dat is een carnavalswagen ook. Op de verschillende bochten staan dan weer mensen in felgele hesjes en bij deze mensen staat weer een menigte met mensen in allerlei kledij. Zo zie ik vaak genoeg M-Sport kleding voorbij komen, terwijl de ander meer affectie heeft voor Subaru. Het is net carnaval! Iedereen verkleed zich plotseling en ze dragen het dan ook nog eens met trots!

Je kunt carnaval gaan vieren omdat je vind dat jouw strot vol moet lopen met bier. Een ander kiest voor de gezelligheid en de mensenmassa om zich heen. Mensen die je al lang niet meer hebt gezien of gesproken of gewoon om de gezellige praat te maken. Tijdens een rally is het niet anders. Als ik naar het publiek kijk zie ik vaak genoeg gezellige praatjes en taferelen. Even bijkletsen over de sport waar wij van houden. Ook van de optocht, weliswaar op snelheid, worden foto’s en filmpjes gemaakt. Er is wel een groot verschil met de optocht tijdens carnaval. Tijdens de optocht in een rally mogen er geen mensen op de baan die dan verkleed gaan als Minion of WRC-rijder. Ook de muziek ontbreekt, maar als je een druk punt hebt gevonden kun je wellicht muziek uit een kraam horen.

Om eerlijk te zijn ben ik eigenlijk wel blij dat de optocht tijdens een rally niet zo druk bezocht wordt. Tijdens carnaval staat de hele route bezet met mensen die de creaties willen aanschouwen. Met dit feit denk ik direct terug aan de oude Groep B periode. Het was een schitterende periode, maar veilig was het niet. Het is goed dat wij dit binnen de sport nu gereguleerd hebben.

Heel het zuiden viert nu feest en ik schrijf deze column. Jij weet nu waar mijn passie ligt. Toch kwam ik vanmiddag op de geniale ingeving om volgend jaar toch in het feestgedruis mee te gaan doen. Ik ga verkleed als een Ford Fiesta R5. Ik ga dan ook meedoen met de optocht! Dan natuurlijk wel in een echte Ford Fiesta R5. Niemand zal het merken, want het bier heeft dan al rijkelijk gevloeid en ik heb dan even de dag van mijn leven. Hierbij staat er nog een vacature open voor navigator tijdens deze optocht. Voor de rest zoek ik dan nog mensen om mee te gaan in het feest wat carnaval heet. Ik zoek dan nog monteurs en iemand die zich als complete servicetruck in de kroegen wil gaan begeven. Overigens kun je je ook aanmelden als je enkel als reserveband, gevarendriehoek, brandblusser, gele vlag, bumper of motorblok mee wil gaan.

Wat mij betreft, ALAAF! En tot de volgende rally, waar het weer net zo gezellig wordt als deze paar dagen in het zuiden.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com