RallyNieuws
Christian Riedemann & Michael Wenzel - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Sulingen 2018

Christian Riedemann beste performer, Grégoire Munster test

Competitie

Meteen na de Rally van Wallonië vertrok team BMA naar Duitsland om deel te nemen aan de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”, de tweede manche van de nationale competitie. Het was tevens een trainingswedstrijd voor bepaalde deelnemers aan de ADAC Opel Rallye Cup.

Comeback

Zoals al eens gebeurde in het verleden, was Christian Riedemann, genavigeerd door Michael Wenzel, aanwezig met een Skoda Fabia R5 van het team van Bernard Munster. Na een jaar inactiviteit om te herstellen na een zwaar ongeval, keek de Duitse piloot uit naar zijn comeback. En, die heeft hij zeker niet gemist, want Riedemann reed met de Fabia R5 van BMA maar liefst 9 snelste tijden op een totaal van 13 klassementsproeven!

Watersplash

“Helaas nam hij een watersplash iets te snel op de showproef,” vertelt Bernard Munster. “Daardoor werd Christian verrast door watergladheid en schoof de wagen tegen een zak zand. Het duurde een dertigtal seconden voor Christian verder kon. Wat later verloor hij nog eens 8 seconden door een schuiver. Uiteindelijk werd hij 2de op 8″3 van de Fabia R5 van de winnaar. Maar, de snelste van het weekend was ongetwijfeld Christian Riedemann, die een meer dan geslaagde comeback maakte.”

Grégoire Munster & Johan Jalet - Opel Adam R2 - ADAC Rallye Sulingen 2018
Grégoire Munster & Johan Jalet – Opel Adam R2 – ADAC Rallye Sulingen 2018

Blitz

Na verschillende wedstrijden aan het stuur van een Opel Adam R2, kwam Grégoire Munster, bijgestaan door Johan Jalet, opnieuw aan de start met de Cup-versie van de kleine Blitz, die sterk verschilt van de R2. De wedstrijd in Sulingen, in Saksen, had het statuut van een testrally voor de deelnemers van de ADAC Opel Rallye Cup. De tweede manche van deze merkencup zal binnen drie weken verreden worden in de Sachsen Rallye. Dit weekend nam Grégoire Munster het op tegen de Duitse belofte Nico Knacker, die als inwoner van de streek perfect de proeven kende…

Testen

“Omdat de wedstrijd geen manche van de Cup was, hebben we verschillende zaken kunnen testen op de auto,” vertelt Bernard Munster. “Het heeft Grégoire en Johan niet belet om drie snelste tijden te rijden. Op de lange proef op het militair domein, een proef die je moeilijk onder de knie krijgt en die Knacker goed kende, verloor Grégoire logischerwijze tijd. Op de eerste doortocht verloor hij een halve minuut. Toen ze deze proef een tweede keer reden, kon Grégoire het verschil beperken tot een tiental seconden. Uiteindelijk eindigen Grégoire en Johan op de tweede plaats achter Knacker,wat logisch is in een dergelijk specifieke wedstrijd.”
Binnen twee weken gaat het Belgian Rally Championship weer verder in Bocholt met de Sezoensrally 2018, gekenmerkt door heel wat gravelstroken. BMA zal op volle sterkte van de partij zijn met de Skoda Fabia’s R5 van Kris Princen, Steve Matterne en Didier Duquesne, de Porsche 997 GT3 van Patrick Snijers en de Opel Adam R2 van Grégoire Munster. Dat belooft!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com