RallyNieuws
Citroen Racing

Citroën test nieuwe generatie World Rally Car

In 2017 gelden nieuwe specificaties voor de Word Rally Cars. De wagens worden, groter, krijgen meer vermogen en gaan er agressiever uit zien. Ten opzichte van de in 2011 ingevoerde regels is dat een drastische wijziging te noemen. Met deze wijzigingen wil de FIA het WRC nieuwe impulsen geven.

Citroen testte de nieuwe, uitgerust met een 380 pk sterke 1.6 liter turbo motor, wagen die zoals vroeger ook weer is uitgerust met een midden differentieel. Gehuld in een camouflage livery werd de wagen, waarschijnlijk de 2017 versie van de C3, door Kris Meeke getest. Op 9 april reeds testte Citroën de nieuwe wagen reeds op haar eigen testbaan door testrijder Alexandre Benque.

Kris Meeke had moeite om tussen de technische briefings en het rijden door een brede glimlach te onderdrukken. Op de vierde testdag was het de beurt aan Craig Breen. Hij moest de bevindingen van Meeke evalueren. Ook hij was bijzonder enthousiast over de potentie van de wagen. Het team zal voorlopig op gravel blijven testen om op een later moment over te schakelen naar het asfalt.

Kris Meeke is helemaal in zijn element. Volgens hem hebben de ontwikkelingen een beetje stil gelegen en kreeg het WTCC project voorrang. Nu is er volgens hem een vernieuwde energie voelbaar en is iedereen op volle snelheid bezig.

Volgens Meeke moet aerodynamica niet té belangrijk worden. Het is tenslotte geen circuitsport. Toch is volgens hem een prima balans gevonden en zijn de wagens mooi om naar te kijken en spannend om in te rijden. De Citroën is wel doordacht ontworpen en heeft hij flink wat kilometers kunnen maken. Volgens Meeke rijdt de nieuwe Citroën als een droom.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com