RallyNieuws
Bernhard ten Brinke & Tom Colsoul - Skoda Fabia R5 - Hellendoornrally 2019
Bernhard ten Brinke & ©Erik van 't Land / Tom Colsoul - Skoda Fabia R5 - Hellendoornrally 2019

Comeback Bernhard en Tom krijgt glans met tweede plaats

Na vijftien klassementsproeven vol competitie hebben coureur Bernhard ten Brinke en navigator Tom Colsoul zich opnieuw genesteld in de Nederlandse rallytop. Het duo gaf de comeback in de Eurol Hellendoorn Rally glans met een tweede plaats. “We hebben genoten van onze terugkeer en zijn blij met onze tweede plaats in dit startveld.”

Top

Het Nederlands/Belgische duo sprong dit weekeinde in het diepe: Bernhard reed al twee jaar niet op asfalt met een Skoda Fabia en vier jaar geleden navigeerde Tom voor het laatst in een niet off-road rally. Dat weerhield het duo er niet van om al direct in de top-3 mee te draaien in een startveld met 14 R5-rallywagens. Na vier proeven op vrijdagavond gingen Bernhard en Tom als de nummers twee slapen.

Technisch

Vanaf zaterdagochtend wachtten nog 11 uitdagende proeven, waaronder tweemaal een afspraak op het voormalige motorrace stratencircuit de Luttenbergring. “Het is echt mooi om weer terug te zijn op de rallypaden”, meldde Bernhard ten Brinke tijdens een servicestop bij het team van Wevers Sport. “De proeven zijn technisch echt uitdagend, het gaat af en toe ook echt hard – we tikken regelmatig de toerenbegrenzer aan in de zesde versnelling en ook de onverharde passages zijn geweldig.”

Verschillen

Gaandeweg de dag kwamen Bernhard en Tom proef na proef beter in het ritme. Op klassementsproef acht klokte de Skoda-equipe de eerste van drie snelste tijden. Op de Lutterbergring liet Bernhard als oud circuit-coureur met nog twee scratches zien, dat hij het hardrijden op asfalt nog steeds beheerst. “Het is ook goed om weer eens te focussen op halve seconden en tienden van seconden. In de off-road rally zijn de verschillen groter, terwijl daar net zo goed iedere seconde telt.”

Scratch

Met een snelste tijd op de laatste klassementsproef bevestigden Bernhard en Tom nog maar eens hun snelheid en was de tweede plaats definitief binnen; op 20,7 seconden van Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker. “Een tweede plaats en drie keer een scratch; day is niet niets in dit startveld en na twee jaar niet rijden op asfalt. Het is niet erg om van een goede coureur als Jasper te verliezen,” aldus Bernhard. “Ik ben blij met dit resultaat. Het was een fantastische rally, waarbij de mannen van Wevers Sport een perfecte Skoda voor me hebben klaargezet en Tom de notes als vanouds foutloos heeft gelezen.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Website: www.bernhardtenbrinke.com
Facebook: www.fb.com/BernhardtenBrinke
Twitter: www.twitter.com/b_tenbrinke
Instagram: www.instagram.com/bernhard_ten_brinke

bron: Bernhard ten Brinke Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com