RallyNieuws
Ypres Rally WRC 2021
Ypres Rally WRC 2021

Datum WRC Ypres Rally bekend

Vorige week werd bekend dat de Ypres Rally mee gaat tellen voor het Wereldkampioenschap Rally. Daarmee kwam de Belgische Ypres Rally van het reservebankje waar het sinds 2020 op zat. Het nam het de plaats in van Rally Northern Ireland. Tot vandaag heerste er echter nog onduidelijkheid over de datum. Na lang puzzelen is besloten dat de wedstrijd van start gaat op vrijdag 13 augustus. Op zondag 15 augustus zal dan de winnaar gehuldigd gaan worden.

Boost

In Ieper is men verguld dat de Ypres Rally aan de agenda van het wereldkampioenschap is toegevoegd. Diego Desmadryl, de Schepen van Economie, KMO, Toerisme en Evenementen van de stad ziet vooral dat het toerisme een enorme boost zal gaan krijgen. Dit gezien het internationale karakter van deze wedstrijd. Vorig jaar, stroomden de boekingen massaal binnen en men gaat ervan uit dat dat dit jaar opnieuw zal gaan gebeuren.

Bekroning

Ook burgemeester Emmily Talpe is blij. Nu het vaccineren tegen het coronavirus is begonnen koestert men de hoop dat diverse beperkingen opgeheven zullen zijn. Daarnaast ziet ze de komst van het WRC als een bekroning op de jarenlange samenwerking tussen de stad Ieper en het organisatiecomité.

Twee weken na de Ypres Rally zal op het circuit van Spa-Francorchamps de GP Formule 1 wedstrijd van België worden verreden. Mede dat was één van de puzzelstukjes die op hun plaats moest vallen voordat het groene licht definitief kon worden gegeven.

Tekst: RallyNieuws

ook interessant:
Ypres Rally definitief op WRC 2021 kalender

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com