RallyNieuws
Troela
Troela

De 10e van de maand

U kent vast de uitdrukking ‘de 10e van de maand’. Maar misschien ook niet. Elke 10e van de maand wordt er een trekking van de Staatsloterij gedaan en, als u meespeelt, is er een kans dat enkele dagen later met een beetje geluk € 5 of zelfs een niet onaanzienlijk bedrag op uw bankrekening wordt bijgeschreven. Ook is er de mogelijkheid dat er een belachelijke hoeveelheid geld genaamd ‘jackpot’ wordt overgemaakt door de organisator van de loterij. Uiteraard is het leuk om, als deelnemer van een loterij, af en toe te dromen over die belachelijke hoeveelheid geld en te bedenken wat je daar mee gaat doen. Ook ik droom hier wel eens over.

Om u en mij gelijk uit de droom te helpen: ooit zei een wijs man tegen mij dat hij veel meer won dan ik door aan geen enkele loterij mee te doen. Ik heb de persoonlijke administratie van de afgelopen 10 jaar er op nageslagen en ik kan hem alleen maar volledig gelijk geven. Maar ja, hij kan niet dromen van een belachelijke hoeveelheid geld die op een dag op zijn rekening wordt bijgeschreven. Hij droomt waarschijnlijk weer over andere dingen.

Stel nu dat de 13e of 14e van de maand jouw bankieren-app opeens een saldo met opvallend veel cijfers voor de komma toont. Wat nu?

Ik heb een lijstje van goede doelen en familieleden klaarliggen die niet vergeten gaan worden. En een leuk dagje in snelle auto’s op het circuit van Zandvoort met vrienden gaat zeker georganiseerd worden, net als een dagje Niederrhein om rallyauto’s te besturen met dezelfde groep. Een ander huis? Waarschijnlijk wel. Nog een keer naar Nieuw-Zeeland? Ik denk het wel. Een andere auto? Die Porsche 911 GT3 waar ik al heel lang van droom, moet er dan toch maar komen. Over Porsche en dromen gesproken, ooit droomde ik dat ik een proefrit mocht maken in een 944. Ik vertrok vanaf het huis van mijn ouders en bij de eerste afslag naar rechts was een brug die open stond. Waarom weet ik niet maar ik reed gewoon door en toen de 944 het water raakte, werd ik wakker. Dat was precies 511 meter proefrit.

Maar dan is de belachelijke hoeveelheid geld nog lang niet op. Wat valt er verder aan dromen nog te realiseren? O ja, je zou het bijna vergeten maar er is ook nog die grote hobby, de rallysport. Talloze rallyleken hebben mij in het verleden gevraagd of ikzelf meedoe als ik het over mijn grote hobby heb. Wordt het met een indrukwekkend banksaldo niet eens tijd om ervoor te zorgen dat het antwoord ‘ja’ wordt op die veelgestelde vraag en een keer aan een rally deel te nemen? Maar met welke rallyauto dan? Online staan veel aantrekkelijke auto’s te koop. De een nog sneller dan de ander. Wat mij opvalt aan de advertenties is dat er nooit bij staat dat de auto van een oud vrouwtje is geweest die zeer voorzichtig reed. Blijkbaar trapt niemand daarin als het om een rallyauto gaat. De keuze valt uiteraard op een Ford, alleen welke daar ben ik nog niet uit.

Wat ook mooi zou zijn is als er een auto aan een rally zou deelnemen die ik sponsor. Heel groot ‘Troelatalk’ op beide zijkanten van een prachtige bolide. En dan tijdens mijn thuiswedstrijd de Zuiderzeerally. Misschien dat Kevin Abbring tijd heeft om deze reclamezuil op hoge snelheid door de Polder en omstreken te rijden. Er is vast nog wel ergens een R5 te huur. Uiteraard een Ford. ‘What else’ hoor ik George Clooney al zeggen.

Het is mooi om te dromen wat je met een belachelijke hoeveelheid geld kunt en gaat doen. Misschien is stoppen met dromen en loterijen een beter idee. Dan zou een heel klein stickertje op een of andere rallyauto al veel eerder mogelijk zijn. Misschien kan ik daar beter over gaan dromen.

tekst: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com