Site pictogram RallyNieuws

De Circuit Short Rally trapt seizoen af

Op 22 februari start het Nederlandse rallyseizoen, bijna traditie getrouw, met de Circuit Short Rally op het Circuit Park Zandvoort. Een wedstrijd die meetelt voor het Account Software Short Rally Kampioenschap en het Account Software Short Rally Divisie Kampioenschap (divisie 1, 3 en 5). Daarnaast organiseert de SAS, op initiatief van Will Schouten, ook de Rally Pro Short Rally Cup 2014.

Eerder werd al bekend dat de wedstrijd dit jaar volledig op verharde ondergrond gereden zou worden. Dit leverde vele teleurgestelde reacties op van zowel rijders als publiek die juist het vele onverhard zo waardeerden. Sommige rijders overwogen om zelfs, ondanks de inschrijving, alsnog niet te gaan rijden. Ook vele bezoekers dachten erover om niet naar Zandvoort af te reizen.

Later werd duidelijk dat de organisatie deze keuze noodgedwongen moest maken vanwege verzekeringsproblemen. De suggestie dat deze problemen zouden zijn ontstaan als gevolg van verzekeringsproblemen, naar aanleiding van het ongeval tijdens de Amsterdam ShortRally in 2013, wijst de organisatie categorisch als sensatie van de hand.

Het circuit Park Zandvoort heeft een andere verzekering met een andere dekking. Om toch op het onverhard te kunnen blijven rijden moest de verzekering geregeld zijn. De kosten hiervoor kon de organisatie niet alleen opbrengen. Uiteindelijk is door een extra (financiële) inspanning van de organisatie, de sponsoren, Rally Club Holland, en het circuit toch mogelijk geworden het onverhard in de route op te nemen.

Voor diegenen die dat wensen is er ook dit jaar wederom de mogelijkheid om piboxen en VIP rooms te huren.

Tekst: Edwin Hengelman
Foto: Edwin Hengelman

Mobiele versie afsluiten