RallyNieuws
Skoda Fabia R5 - 2022
Skoda Fabia R5 - 2022

De laatste rechte lijn

De 48e editie van de Condroz-Huy Rally staat op de rails. Het hele team van de Royal Motor Club of Huy is bezig met de laatste details van de organisatie.

Wat de route betreft, is rekening gehouden met de wensen van de RACB, maar ook met die van de concurrenten. Zo zijn de “zeer aangetaste” delen van Heron en Wanzoul verdwenen. Er staan twee kleine gravelsecties op het programma, in Ben-Ahin en Ouffet. Het totale aantal kilometers van het evenement is gestegen ten opzichte van 2021, met 201 km aan getimede secties tegen 187 vorig jaar. Zoals gebruikelijk in de Condroz-Huy Rally is 30% van het parcours elk jaar anders. Op elk van de speciale etappes zijn slechts twee passages gepland. Sommige klassementsproeven worden snel na elkaar gereden, zoals Ouffet-Terwagne en Ramelot (minder dan 2 km) of Marchin-Perwez en Solières (4 km), genoeg om het tempo erin te houden. Zoals het RMCH gewend is, worden de routes van de verschillende trajecten niet vóór het verkenningsweekend (29-30 oktober) bekendgemaakt, om mogelijke illegale verkenningen te voorkomen. Deze “slechte gewoonte” moet verdwijnen, zowel vanuit sportief oogpunt als uit respect voor de omwonenden.

Warming-up

Een paar woorden over de eerste klassementsproef van de rally, Heron. Het eerste deel van de route is opnieuw ontworpen. Meer dan elf kilometer gevarieerde, vaak glibberige ondergrond waar fouten makkelijk te maken zijn. Het zal een perfecte warming-up zijn voor de ongeveer honderd bemanningen die aan de start worden verwacht.

traditie

Net als vorig jaar zal een gratis Sportity-applicatie beschikbaar zijn voor de toeschouwers om het verloop van de wedstrijd, maar ook de verkeerssituatie in de regio zo goed mogelijk te volgen. Het officiële programma, dat vanaf de maandag voor het evenement beschikbaar is, bevat uiteraard de algemene kaart van het parcours, de details van elke KP met de toegangswegen, de lijst van ingeschreven ploegen en de handtekeningenpagina’s. Dit is de terugkeer van deze traditie, die tijdens de gezondheidscrisis werd opgeschort. Op vrijdag 4 november staan de belangrijkste piloten tussen 18u30 en 19u30 onder de grote top in Hoei voor een vriendschappelijke signeersessie.

Vergeet niet dat de kaartjes voor het publiek, net als vorig jaar, alleen worden verkocht via de website www.condrozrally.be, die is bijgewerkt en gebruiksvriendelijker is gemaakt. De prijzen zijn niet gewijzigd, d.w.z. 30 € voor een algemene toegang + 1 officieel programma per bestelling. De “inzendingen” kunnen tijdens de week van de rally worden opgehaald op de verschillende inzamelpunten die op de website staan vermeld.

Tot ziens op 4, 5 en 6 november in de regio Hoei voor dit grote sportevenement.

bron: Condroz Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com