RallyNieuws
Troela
Troela

De schuld van Max

Het is weer februari en die maand heeft voor mij altijd iets speciaals. Ik ga dan naar Zandvoort (al aan de zee) en ik neem broodjes en koffie mee. Of eigenlijk thee want ik drink geen koffie. Gezellig naar Zandvoort, dat heb ik de laatste jaren al acht keer gedaan. Rallyauto’s kijken op het plaatselijke circuit. Vaak behoorlijk koud maar o zo goed voor de rallyfan want de lange rallyherfststop is voorbij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daar mogen wel een overdreven aantal uitroeptekens achter lijkt mij.

Het is weer februari. Vroeger werden er negen Elfstedentochten in deze maand gereden. Tegenwoordig hebben wij alleen nog maar een extreem lange herfst en geen winter meer dus helaas ook dit jaar geen Tocht der Tochten. Saai maar toch, we zullen het er mee moeten doen. Gelukkig kunnen wij rallyauto’s kijken aan zee onder genot van een heerlijk broodje en een dampende kop koffie/thee (doorhalen wat niet van toepassing is).

Maar dit jaar is het anders in de extra lange editie van de maand februari. Ik zal dit jaar niet naar Zandvoort afreizen. Ik zou het wel kunnen doen natuurlijk maar ik heb er dan geen goede reden voor. Want de 9e Circuit Shortrally kan dit jaar niet verreden worden. Zij gaan het aantal in het verleden in februari gereden Elfstedentochten nog niet evenaren. U zult allemaal wel begrijpen waarom dat is. Mocht het u ontgaan zijn, het circuit wordt onder handen genomen omdat er in mei sinds lange tijd weer een Formule 1 wedstrijd gereden gaat worden. Voor uw beeldvorming: de laatste Elfstedentocht was minder lang geleden. Velen kunnen die tocht niet eens meer herinneren laat staan de laatste Nederlandse race van de Formule 1 auto’s. Mooi nieuws natuurlijk voor al die Formule 1 fans, waarvan de meesten pas fan werden toen ‘wij’ successen kregen in de vorm van de prestaties Max Verstappen. Maar ja, dat is typisch Nederlands.

Concluderend: het is de schuld van Max dat ik dit jaar geen rallyauto’s op het circuit van Zandvoort ga zien. Of is het toch eigenlijk de schuld van zijn fans?

De verbouwing en de aanstaande race zijn breed uitgemeten in de pers. Maar dat de Circuit Shortrally daarvoor moest wijken heb ik nergens teruggelezen of gehoord. Ook heb ik niets gezien over de actie om de rally ook in 2020 in Zandvoort te laten doorgaan. Wat? U ook niet? Ik praat u even bij.

U hebt vast wel van zandhagedissen en rugstreeppadden gehoord. Inderdaad die alleraardigste beestjes waren voor behoud van de rally op het circuit in 2020 in de bres gesprongen. Zij waren een uitstekende reden om de verbouwing tegen te houden maar helaas, de rechter ging daar niet in mee. Hij wist niet eens wat rally was. Daarna heb ik overwogen om naar het Malieveld te trekken, zoals gebruikelijk tegenwoordig. Na de boeren en bouwers leek het mij mooi om als bezorgde rallyfan daar te gaan protesteren. Maar ja, waar haal je zo snel een tractor vandaan om langzaam rijdend richting Den Haag te gaan? Het Malieveld werd dus niks. Het is trouwens vernoemd naar een oud balspel en is een populaire plek. Het schijnt dat het alweer geboekt is door een nieuwe groep namelijk de benzinepomphouders. Als wij straks allemaal 100 kilometer per uur moeten gaan rijden dan zien zij hun omzet dalen omdat wij zuiniger rijden. Opvallend is dat alle bezoekers van het Malieveld groepen zijn waarvan de naam met een B begint: boeren, bouwers, bezorgde rallyfan(s), benzinepomphouders. Het gerucht gaat dat er ook iets speelt bij de beiaardiers, brommerbestuurders, bijzienden, bridgers, bruidstaartenmakers en buitengewoon aantrekkelijke rallycolumnisten. Maar nogmaals, dat zijn geruchten.

Hoe dan ook, het circuit wordt grondig aangepakt en er is in 2020 geen Circuit Shortrally. Jammer. Er gaan vast in mei heel veel mensen genieten van de Formule 1 op het grondig verbouwde circuit. Ik zal er niet bij zijn maar ga rallyauto’s kijken in Wallonië en neem de race wel op om te kijken als ik weer thuis ben. Ik ga ervan uit dat ik in februari 2021 gewoon weer een goede reden heb om naar het aangepaste circuit in Zandvoort te gaan. Lekker kijken naar een sport die wat mij betreft veel mooier is dan de Formule 1. In Nederland zullen er vast mensen zijn die dat met mij eens zijn. Maar veel meer zullen zich hardop afvragen of rally niet iets met fietsen is of zo. Dat is maar beter ook. Ik moet er niet aan denken dat ik met 99.999 medefans om mij heen naar de Circuit shortrally zou moeten kijken.

Plaats reactie

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com