RallyNieuws
Coen Vink - Subaru Impreza 555 - Zuiderzeerally 2017
Coen Vink - Subaru Impreza 555 - Zuiderzeerally 2017

Deelnemersveld Zuiderzeerally groeit in kwaliteit

Tijdens de perspresentatie van de Zuiderzeerally is het wedstrijdleider Jan Seinen die laat weten dat de komende editie van de Zuiderzeerally de Zuiderzeeshortrally meer deelnemers kent dan de rally. “Het animo voor de shortrally zit in de lift,” aldus wedstrijdleider Jan Seinen. “We hebben wat minder deelnemers in de rally maar kwalitatief is het veel hoger. De strijd kan dit jaar wel eens heel leuk en spannend gaan worden.”

R5

Naast rijders als Bob de Jong en Hermen Kobus, die beiden een wagen uit de R5 klasse aan de start brengen, zal ook dit jaar Christian Riedeman de Peugeot 208 T16 in de polder de sporen gaan geven. Dit drietal krijgt te maken met een equipe uit Zweden dat heeft aangegeven met een Ford Fiesta R5 aan de start te zullen verschijnen. Dit viertal moet echter zien af te rekenen met Jasper van den Heuvel, die de laatste jaren laat zien dat hij met zijn Mitsubishi Lancer Evo X N4 een geduchte tegenstander is. Ook Jim van den Heuvel zal zijn Lancer de sporen gaan geven in deze wedstrijd.

Kippen

Na jaren afwezigheid staat Coen Vink weer aan de start van een Nederlandse Rally. “We hebben in 2015 nog wel gereden in de Belgische Sezoensrally. De laatste wedstrijd in Nederland was tijdens de Circuit Short Rally in 2013. “We hebben de kippen er uit gejaagd en gaan weer een keer, dankzij de sponsoring van een goede vriend, van start! We zijn nog wel wat roestig want het is alweer even geleden.” De Subaru Impreza 555 is door Prodrive ingezet geweest in het WRC en door of Colin McRae of Carlos Sainz gereden. “Dat is niet helemaal duidelijk want de originele platen zitten er niet meer op,” zegt Coen. “Dat scheelt enorm in de waarde maar ik ga er van uit dat het Colin McRae is geweest.”

Nagelerweg

Naar verluidt de mooiste industrieproef van Nederland, bij de Nagelerweg, krijgt er dit jaar weer een spektakelpunt bij. De deelnemers zullen dit jaar dóór de fabriekshal en over het terrein van Truck & Trailerbedrijf Agpro gaan rijden. In de hal zal door een dj voor muziek gezorgd worden en zal de hal sfeervol worden uitgelicht. Om een goed overzicht te krijgen zal het publiek hoger komen te staan dan waar de auto’s rijden. “De deelnemers rijden door deur 2 naar binnen en door deur 5 weer naar buiten,” zegt Ronald Luimes van Luimes AV. “We zorgen samen met Agpro voor een stukje entertainment die avond, ook als er even geen auto voorbij rijdt. We gaan er een mooie ambiance van maken.”

Buitenland

De Zuiderzeerally kent dit jaar een groot aantal deelnemers uit het buitenland. Dit heeft o.a. te maken met het feit dat deze wedstrijd inmiddels meetelt voor de FIA Benelux Rally Trophy en de West Euro Rally Cup, kortweg WERC.

Kilometers

De deelnemers aan de rally leggen, verdeeld over 13 klassementsproeven, ruim 117 kilometer op snelheid af. De ceremoniële start van de eerste deelnemer is om 12:05u op De Deel in Emmeloord om rond 22:39u over de finish te rijden. De deelnemers aan de Zuiderzeeshortrally zullen 42 wedstrijdkilometers afleggen en daarbij zes klassementsproeven aandoen. Dat de Zeebodemshortrally een succesformule was, blijkt wel uit het feit dat de deelnemers dit jaar vier klassementsproeven dienen te verwerken. Zij rijden daarbij ruim 54 kilometer op snelheid. Veel deelnemers hebben zich voor zowel de Zuiderzeeshortrally als de Zeebodemshortrally ingeschreven.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com