RallyNieuws
Jef van Hooft & Edith Gevers - Lancia Delta Evo - ELE Rally 2019
Jef van Hooft & Edith Gevers - Lancia Delta Evo - ELE Rally 2019

Deltona Rallysport pakt overwinning in thuisrally

Afgelopen weekend werd rondom Eindhoven de 55e ELE rally verreden. In deze rally werden vier verschillende wedstrijden verreden. Het Schijndelse Deltona Rallysport stond aan de start van de Historic rally met de Lancia Delta Evo.

Op vrijdagavond werden er zes proeven gereden door Jef van Hooft (coureur) en Edith Gevers (navigator). We begonnen voorzichtig, wetend dat de ELE rally een zwaar evenement is. Maar na de eerste zes proeven stonden we stevig op de eerste plaats. Rond half twee werd de rallyauto in het parc ferme gezet en konden we gaan slapen.

Bus

Op zaterdag stonden nog elfproeven op het programma. Deze dag had een van onze sponsors, FOURCE, een VIP bus met gasten die ons de hele dag volgden. We begonnen met een meet & greet met de gasten, sponsoren en Club100 leden en ondertussen zorgde onze servicecrew ervoor dat onze Lancia er weer tip top bij stond.

Startmotor

Jef en Edith hielden een stevig tempo aan, zonder teveel risico te nemen. Een probleem met de remmen werd snel verholpen. Helaas was ook de startmotor stuk. Maar even een zetje op de service en we konden de proeven gelukkig afwerken. Doel was een finish in onze thuisrally en dan het liefst met een podiumplaats. Met afsluitend proeven in Sint-Oedenrode en Ekkerrijt werden we aangemoedigd door veel bekenden uit Schijndel en omgeving.

Constant

Onze voorsprong werd uiteindelijk uitgebouwd naar ruim tien minuten. Vooral door het constant blijven rijden en het voorkomen van het maken van fouten, hadden we de eindoverwinning in de historische klasse. Bijzonder om te melden was dat een Lancia Delta 29 jaar geleden voor de laatste keer de ELE rally had gewonnen met good old Henk Vossen.

Rond één uur konden we met bekers, champagne en bloemen naar Schijndel. Ons team heeft geweldig genoten en dankt haar sponsoren en Club100 leden voor het ondersteunen van ons team. De eerstvolgende rally zal de GTC Rally bij Breda. Deze vindt plaats op 12 en 13 juli.

bron: Deltona Rallysport

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com