RallyNieuws

Dennis Kuipers gaat voor top 10 in WK-rally van Frankrijk

Dennis Kuipers gaat voor top 10 in WK-rally van FrankrijkBij zijn eerste WK-rally in ruim een jaar eindigde Dennis Kuipers eind augustus direct als achtste. Vanaf vrijdag gaat de coureur van het FERM World Rally Team op zoek naar nieuwe successen in de WK-rally van Frankrijk.
 
De 11e WRC-wedstrijd van het seizoen wordt in drie dagen verreden rondom Straatsburg, aan de voet van de Vogezen. In de Franse Elzas wachten Dennis Kuipers en zijn Belgische navigator Robin Buysmans een mix van smalle en bochtige, maar ook brede en snelle asfaltwegen, waarbij het weer vaak zorgt voor extra uitdagingen. “Als het gaat regenen, gooien alle deelnemers modder op de weg, waardoor het onvoorspelbaar wordt waar je grip hebt en waar niet”, legt de FERM-coureur uit.“Dit maakt het een heel bijzondere asfaltrally: je moet hard gaan, maar ook je hoofd gebruiken.”
 
‘Ritme en vertrouwen getankt’
In 2011 bewees Dennis Kuipers uitstekend om te kunnen gaan met de verraderlijke omstandigheden op het Frans asfalt, door naar een historische vijfde plaats te rijden. Nog altijd het beste resultaat van een Nederlandse coureur in het WK. “Ik denk niet dat zo’n resultaat dit keer realistisch is. Met komst van Volkswagen en Hyundai naast Citroën en Ford is het dringen om een plekje in de top tien. Bovendien zijn bijna alle proeven nieuw voor mij; van de 303 wedstrijdkilometers zijn er welgeteld 22 kilometer gelijk aan 2011.”
 
Het duo Dennis Kuipers en Robin Buysmans rijdt in Frankrijk onder de vlag van het FERM World Rally Team, in samenwerking met M-Sport; het Ford fabrieksteam. Na de zege in de Hellendoorn Rally, waarbij Dennis op alle proeven de snelste was, reist het FERM-duo vol vertrouwen af naar de Elsas. “Het wordt een flinke uitdaging, maar we er klaar voor. We hebben in Hellendoorn nog meer ritme en vertrouwen getankt. Ons doel is de top 10.”
 
Eurol en Heisterkamp
De deelname van Dennis Kuipers aan het wereldkampioenschap rally’s wordt mede mogelijk gemaakt door twee nieuwe partners: smeermiddelenfabrikant Eurol en transportspecialist Heisterkamp Transportation Solutions.
 
FERM WRT & WRC volgen:
Website: www.fermwrt.com
Website: WRC.com
WRC radio: www.wrc.com/live-ticker/live_popup_radio.html
Facebook: facebook.com/fermwrt           
Twitter: Twitter.com/officialferm
TV:  MotorsTV (vrijdag 22.30 uur, zaterdag, zondag 22.35 uur)

Tekst: PB FERWM WRT
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com