RallyNieuws

Derde plek in de Cup tijdens super gladde rally

De rally rondom Hengelo is altijd een potentieel gladde rally in de Nederlandse herfst. Ook dit jaar werd regen voorspeld. De zaterdag verliep goed, 2 x 3 proeven. Proef 1 en 2 waren goed glad en de sloten kwamen vrij dichtbij. Proef 3 lag er wat beter bij en daar konden we goed doorrijden. Een leuke proef van 27 km, de langste die we dit jaar hebben gereden. Op het einde van deze proef kreeg de auto het wel wat zwaar met rokende remmen bij de stop finish, maar verder geen probleem.

Daarna dezelfde proeven in het donker. Normaal rijden we relatief goed in het donker ten opzichte van de anderen in de cup, maar deze keer waren onze tijden slechter ten opzichte van de rest. Vooral te vaak te vroeg geremd op de lange rechte stukken. We hadden deze rally voor het eerst wel extra markeringspunten in de notes opgeschreven op zo’n 100 meter voor de bocht. Dat beviel goed, maar we missen nog de ervaring wat de remweg precies is onder deze gladde en wisselende omstandigheden. Op safe gereden en de zaterdag zonder problemen gereden.

Op de zondag waren de omstandigheden heel wisselend. Proef 7 begon in het zonnetje en de weg was redelijk opgedroogd. Een mooie proef voor Bas over het Hengelose industrieterrein, veel dwars door de bochten. Proef 8 en 9 waren minder glad dan verwacht achteraf waardoor we weer tijd hebben laten liggen ten opzichte van de rest.

We hadden weer goed zin om voor de tweede keer over het industrieterrein te gaan, maar vlak voordat wij zouden starten kwam de hagel met bakken uit de hemel. Het terrein veranderde in een witte ijsbaan.  Onverantwoord om de proef verder te laten gaan en de proef werd gecanceld. In het stukje dat we rechtstreeks rustig naar de finish reden, konden we nog eventjes leuk dwars gaan, super glad. Jammer genoeg was dit geen heel rondje.  

Proef 11 werd ook gecanceld, maar proef 12 mochten we wel rijden. Weer te veel en te vroeg geremd. We hebben gewoon nog niet de ervaring in deze gladde en wisselende omstandigheden om verantwoord op het randje te rijden. Met deze instelling goed de finish gehaald. Doordat er drie cup-genoten waren uitgevallen (technische problemen) toch een derde plek in de 325i Challenge.

Yoeri Obbens, Jan van der Klip en Martin van de Wiel, heel erg bedankt voor alle hulp!

Tekst: Slob Motorsport
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com