RallyNieuws
Ernst Kranenburg & Peter van Teunenbroek - Opel Adam - Achterhoek Berkelland Rally 2019
Ernst Kranenburg & Peter van Teunenbroek - Opel Adam - Achterhoek Berkelland Rally 2019

Dikke pluim van Rallysport Utrecht voor eerste Achterhoek Berkelland Rally

Afgelopen zaterdag werd de eerste Achterhoek Berkelland Rally verreden. Een nieuwe wedstrijd in de Nederlandse rallysport die wat Rallysport Utrecht betreft een vaste plaats op de Nederlandse rallykalender heeft verdiend. Het team van Rallysport Utrecht, toog met twee auto’s naar Eibergen, de plaats waar zich het episch centrum van deze rally bevond.

Test

“We hebben deze wedstrijd gebruikt als testwedstrijd voor de komende Rallye du Condroz,” laat Martin Menzing weten. “Ernst Kranenburg reed samen met Peter van Teunenbroek in de wedstrijd mee, terwijl ik dankzij de ondersteuning van onze partner DisplayConnect, gasten en prijswinnaars kennis met de rallysport heb kunnen laten maken.”

In een goed gevuld deelnemersveld bevonden zich zes auto’s in de klasse RC4. In deze klasse stond ook de Opel Adam van Ernst en zijn navigator Peter ingedeeld. Met startnummer 26 bevonden beide mannen zich na de eerste van de zes klassementsproeven op een vierde plaats. Het duo wist zich echter naar voren te knokken en eindigden de wedstrijd op een tweede plaats in de klasse en een 18e plaats in het algemeen klassement.

Indeling

“We hebben een goede wedstrijd gereden,” laat Ernst weten. “De auto heeft zich prima gehouden. Er zaten een paar lange rechte stukken in het parcours en dan is onze Opel Adam in het nadeel. We zitten dan al snel in onze toerenbegrenzer en verliezen we tijd. Op de meer technische stukken kunnen we dan weer het verschil gaan maken. Dat heeft niets met de organisatie te maken, maar met de ruimtelijke indeling van Nederland.”

Martin Menzing - Opel Adam - Achterhoek Berkelland Rally 2019
Martin Menzing – Opel Adam – Achterhoek Berkelland Rally 2019

Als X-auto reed Martin gasten van de organisatie, vlak voor de start van een klassementsproef, over het parcours. “Ik heb een hele gezellige dag gehad,” laat Martin optekenen. “De mensen aan boord waren erg gezellig en hebben zeker genoten van het spektakel dat je in een rallyauto beleeft. Hoewel we niet op volle snelheid hebben gereden hebben ik wel een goede indruk van de auto kunnen krijgen en zowel Ernst als ik kunnen niet anders zeggen dat beide auto’s in puike conditie verkeren. Nieuw olie en nieuwe remschijven en -blokken en dan zijn de auto’s klaar voor België.”

Pluim

De teamleden van Rallysport Utrecht kijken terug op een geslaagde dag. “We kunnen niets anders dan de organisatie van deze wedstrijd een dikke pluim geven. Het was allemaal uitstekend georganiseerd en ze hadden erg leuke klassementsproeven uitgezet. Voor een eerste keer is dat een knappe prestatie en we hopen dan ook dat het niet bij deze ene keer blijft!”

bron: Rallysport Utrecht

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com