RallyNieuws

Dirk Garvelink wil schitteren in Hellendoorn

Tijdens de voorlaatste ronde van de Bio MCN 350Z Challenge, de Hellendoorn Rally, komt een deel van het Bestronics nog éénmaal aan de start. Anton van Limpt ziet, door zakelijke drukte en voorbereidingen voor de aankomende Dakar Rally, af van deelname in Hellendoorn. Dirk Garvelink start wel in Hellendoorn en komt met een duidelijk doel aan de start: winnen.

Net als Anton van Limpt zal Dirk Garvelink ook gaan deelnemen aan “Le Dakar” en wel in het team van Erik van Loon. Door zijn deelname aan de Dakar Rally zal de Hellendoorn Rally van Dirk de laatste rally van het seizoen zijn.

Door deze keuze kan Dirk geen aanspraak meer maken op het kampioenschap in de 350Z Challenge maar ondanks dat komt hij zeer gedreven aan de start in Hellendoorn. “Natuurlijk is het jammer dat we niet het volledige kampioenschap kunnen rijden maar er gaat zeer veel tijd en energie zitten in de Dakar Rally. Ik hoop tijdens mijn laatste rally van het seizoen nog te kunnen schitteren en mee te kunnen doen voor de overwinning.”

De Hellendoorn Rally wordt op vrijdag 20 en zaterdag 21 september verreden en omvat 16 klassementsproeven verdeeld over twee wedstrijd dagen. De wedstrijd begint vrijdagavond direct heftig met 6 klassementsproeven die deels in het donker zullen worden verreden. Eén van de klassementsproeven is de roemruchte Luttenbergring. Het oude racecircuit wordt ieder seizoen deels gebruikt tijdens de Hellendoorn Rally en menig coureur heeft zich op deze lastige proef al vergaloppeerd.

Zaterdag omvat nog eens 10 klassementsproeven met flinke stukken onverhard waarbij er ook nog een nieuwe klassementsproef in Almelo wordt verreden.

Gegevens Hellendoorn Rally 2013:
Aantal klassementsproeven: 16  (vrijdagavond 6 en zaterdag 10)
Start etappe 1: Vrijdag 20 September 18:41 uur
Finish etappe 1: Vrijdag 20 September 23:41 uur
Start etappe 2: Zaterdag 21 September 08:01 uur
Finish etappe 2 (1e deelnemer): Zaterdag 21 September 20:00 uur
Lengte van de wedstrijd: 487km
Wedstrijdkilometers: 160km
Wegdek: 75% verhard, 25% onverhard
Locatie serviceterrein: Industrieterrein ’t Lochter – Nijverdal

Tekst: PB Dirk Garvelink
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com