RallyNieuws

Doornbos in Superleaque Formula bolide naar Gamma Racing Day

Na zijn optreden in de Superleaque Formula op het TT Circuit van Assen keert Robert Doornbos terug naar het circuit. Hij neemt een Superleaque Formula wagen mee voor een demo.

Met de indrukwekkende bolide, met een V12 motor en 750 pk’s, in de kleuren van de Gamma Racing Day vocht Doornbos een duel uit met Yelmer Buurman om de winst in de Superleaque Formula Grand Prix Assen. Helaas kon Robert de race niet voltooien en moest met lede ogen toezien hoe Yelmer de overwinning naar zich toe kon trekken. Het publiek stond op de banken bij het zien van deze spannende strijd tussen twee Nederlandse coureurs die per sé in eigen land wilden winnen.

De wagen heeft een 4,2 liter V12 motor die 750 pk genereert. Tel daarbij een koppel van 510 Nm, veel downforce en het ontbreken van Traction Control en je begrijpt dat veel coureurs meer ontzag voor deze wagen hebben dan voor een Formule 1 auto. Het krijsen van de machtige V12 zal de adrenaline doen stromen en het publiek opnieuw in extase brengen.

Niet alleen Robert Doornbos zal zijn opwachting tijdens de Gamma Racing Day. Tim Coronel zal zijn elektrische buggy aan het publiek showen. Hij zal als eerste ter wereld met een elektrisch voertuig aan Le Dakar deelnemen. De elektromotor levert een vermogen van 90kW.

Op twee wielen maken Jasper Iwema en Michael van der Mark hun opwachting. In de respectievelijke klassen 125cc en Moto2 deden beide coureurs op 25 juni jl. mee aan het WK motorwegrace met de steun van Gamma. Ze zullen verschijnen in de kleuren blauw/wit/oranje.

Ook de Superbus van Wubbo Ockels is te zien. Deze hypermoderne bus die een snelheid van 250 km/u kan ontwikkelen opent de eGrandPrix. Onlangs was de bus nog in Dubai maar nu wordt hij voor het eerst aan een groot publiek getoond.

Tekst: Edwin Hengelman
Foto: Gamma Racing Day

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com