RallyNieuws
Casper Nielsen & Mats Dalsager - Peugeot 206 - Hellendoornrally 2021
Casper Nielsen & Mats Dalsager - Peugeot 206 - Hellendoornrally 2021

Drie debutanten in 206 Rally Cup tijdens ELE Rally

Hoewel de ELE Rally dit jaar niet meetelt voor de 206 Rally Cup is de aantrekkingskracht van de wedstrijd in en rond Eindhoven groot. Maar liefst drie nieuwe teams debuteren met hun Peugeot 206 tijdens de klassieker in Brabant. Daarnaast zijn er nog diverse teams ook aanwezig zijn in de ELE Rally waardoor het aantal 206’jes weer een behoorlijk aandeel heeft in het totale startveld.

Debutanten

Mark en Frank Bierbooms hebben de auto van cup sponsor Mark Niemeijer overgenomen en debuteren in de rally terwijl in de Shortrally het team Peter Moonen met Bas Theuns  en het team Michel van Laarhoven en Fleur Heijmans hun rallyvuurdoop gaan krijgen. Allemaal veel succes en vooral veel plezier!

Kampioenschap

Na de derde ronde in de Hellendoornrally is het Casper Nielsen met Mats Dalsager (beide uit Denemarken) dan eindelijk gelukt om de eerste overwinning te grijpen in de 206 Rally Cup. Met ruim een minuut voorsprong op de broers Schenkeveld bleven ze nu wel op de weg. Rudy en Joost Schenkeveld lijken door hun tweede plaats op weg naar verlenging van hun kampioenschapstitel in 2021. In de Twente Rally kunnen ze het zelfs al definitief beslissen. Opmerkelijk was de prestatie van jongeling Yannick Vrielink in de Hellendoornrally. In zijn debuutjaar als rijder scoorde hij hier zijn eerste snelste tijd op een klassementsproef en in de eindklassering eindigde hij samen met navigator Glenn Crooijmans op de derde plaats.

Wedstrijden 2021

Het kampioenschap wordt na de ELE Rally vervolgd met nog twee wedstrijden. Na de Twente Rally en de Achterhoek Rally is het cup kampioenschap volledig zodat na vijf wedstrijden de winnaars bekend zijn.

Testdag 2022

Hoewel het jaar 2022 nog ver weg lijkt heeft de organisatie van de 206 Rally Cup het initiatief genomen voor een eigen testdag. Gepland staat voorlopig vrijdag 4 maart 2022, waarbij alle cuprijders kunnen deelnemen en hun auto kunnen testen met het oog op het seizoen 2022. Ook oud-deelnemers uit de cup wordt de mogelijkheid geboden om aan te sluiten waardoor er een fors aantal teams kan testen.

Meer informatie over de 206 Rally Cup vind je op www.206rallycup.com of op onze Facebookpagina.

bron: 206 Rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com