RallyNieuws
Henk Vossen - 2019
Henk Vossen - 2019

Drie kampioenschapsbekers voor Henk Vossen

Afgelopen zaterdagavond zijn tijdens de jaarlijkse feestavond van de nationale autosportfederatie KNAF de prijzen uitgereikt aan de nummers een, twee en drie van de verschillende rallykampioenschappen van dit seizoen. De Tegelse routinier Henk Vossen ging met liefst drie bekers naar huis, waaronder twee voor een kampioenschap.

Buitenstaander

Henk Vossen, die dit jaar met afwisselend Lieke Bouman-Dautzenberg en Erwin Berkhof op de navigatorstoel zo sterk presteerde, was blij dat hij tweemaal een titelstrijd in zijn voordeel had beslist. Het hele seizoen draaide uiteindelijk uit op een tweestrijd tussen de Limburger met zijn Ford Fiesta R5 en Mitsubishi-coureur Lambert Parren. De laatste ging er met slechts twee punten verschil met de Nederlandse Rallykampioenschapstitel vandoor, maar in de eindafrekening van de RC2-klasse, waarin ze beiden rijden, eindigde Henk Vossen met drie punten verschil wel als eerste, voor diezelfde Parren. Het verschil bleek hem uiteindelijk te zitten in de deelname van een buitenstaander uit een andere klasse, zo verklaart Vossen: “In de eerste wedstrijd van het jaar, de Zuiderzeerally, deed er een coureur mee die we in de latere rally’s niet meer gezien hebben. En die finishte uitgerekend net voor me en kaapte zo drie doorslaggevende punten voor mijn neus weg. Nu terugkijkend hebben we daar in maart dus feitelijk het kampioenschap verloren. Maar de klassetitel is gelukkig wel binnen.”

Diesel

Na de uitreiking van de KNAF-bokalen werd de hoofdprijs van het Rally Club Holland-kampioenschap uitgereikt, die Vossen met 33 punten voorsprong naar zich toe wist te trekken. “Het klassement wordt opgemaakt door in iedere rally punten toe te kennen aan de snelsten op de eerste klassementsproeven. Nou sta ik al jaren te boek als een slow-starter, als een diesel die op gang moet komen. Maar dat valt dus wel mee. In onze RC2-klasse hebben we allemaal min of meer gelijkwaardig strijdmateriaal dus een achterstand loop je niet zo makkelijk meer in. Je moet er vanaf de eerste minuut bovenop zitten en dat hebben we dit jaar kennelijk meer dan goed gedaan. Echt een mooie prijs om te krijgen,” lacht Henk Vossen, die zijn verzameling bekers in zijn prijzenkast weer aardig weet uit te breiden.

WRC

Voorlopig is het rust aan het rallyfront maar in januari staat de eerstvolgende uitdaging alweer op de Helichem-equipe te wachten: de fameuze Rally van Monte Carlo.

bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com