RallyNieuws
Jan Poortman & Alex Eisenberg - Peugeot 206 S1600 - 2018
Jan Poortman & Alex Eisenberg - Peugeot 206 S1600 - 2018

Drie keer is scheepsrecht voor Jan Poortman

Staken

Het wordt voor Jan Poortman, rijder en naamgever van JM Rallysport, zijn derde deelname aan de Hellendoornrally komend weekend. In beide eerdere keren reed hij met de Ford Escort RS en in beide gevallen moest hij vanwege technische malheur de strijd voortijdig staken.

Scheepsrecht

“Drie keer is scheepsrecht,” zegt Jan Poortman. “Het is mijn derde deelname aan wat mijn thuisrally is. Ik hoop dat ik nu echt het finishpodium op de zaterdagavond ga halen. Het klassement maakt me eigenlijk niet zoveel uit, uitrijden is nu het belangrijkste. Een beetje leuke notering in de klasse RC3 zou echter best leuk zijn. Misschien een plaatsje in de Top-5….”

Nieuw

Het is voor Jan en zijn navigator Alex Eisenberg het tweede optreden met de Peugeot 206 S1600. In hun eerste wedstrijd, de Centraal Nederland Rally, had het duo geen geluk en was ook toen de strijd voortijdig ten einde. Problemen met de motor lagen hieraan ten grondslag. “De motor is volledig gereviseerd en opnieuw opgebouwd. Daarbij zijn zoveel nieuwe onderdelen gebruikt dat je eigenlijk best mag praten over een volledig nieuwe motor,” zegt Jan.

Aanpoten

Het was voor het hele team flink aanpoten om de auto klaar te krijgen. Er moesten nog allerlei onderdelen binnenkomen. Sommige zijn ze maar zelf gaan halen omdat het ernaar uitzag dat de auto anders niet op tijd klaar zou komen. Een aantal jongens hebben zelfs een dag vrij van het werk genomen en hebben van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat hard doorgewerkt. Dat harde werken is uiteindelijk beloont. “Vandaag heeft de auto op de rollenbank gestaan en is hij afgesteld. We hebben een vermogen van 221 pk gemeten en een koppel van 190 Nm. Het gewicht van de auto is ‘slechts’ 850kg en dus komt de Peugeot echt wel van zijn plek. Hij klinkt zelfs beter,” legt een opgeluchte Jan uit.

Achtertuin

De Hellendoornrally begint op de vrijdagavond om 19:12u met de proef bij Notter, waarna de proef Beuseberg aan de beurt is. Deze proef loopt bij Jan nagenoeg door zijn achtertuin. “Die proef ken ik dus goed,” laat Jan weten. “Ik hoop daar mijn voordeel mee te kunnen doen.”Beide proeven worden die avond herhaald en om 00:44u wordt de eerste auto in het Parc Fermé verwacht.

Finish

Zaterdag begint met een service waarna de klassementsproef Lemele om 10:28u van start zal gaan. De finish is dan om 19:28u op het podium bij Kartplaza in Nijverdal. De deelnemers hebben dan 423,24 kilometers afgelegd, waarvan 158,04 kilometers, verdeeld over 15 klassementsproeven, op snelheid.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com