RallyNieuws
Erik van Loon & Harmen Scholtalbers - Skoda Fabia R5 - ELE Rally 2019
Erik van Loon & Harmen Scholtalbers - Skoda Fabia R5 - ELE Rally 2019

Drukke tijden voor Erik van Loon

De Vechtdalrally en de Gamma Racing Day vormen de komende twee weken het programma voor Erik van Loon. Tijdens de Vechtdalrally zal Van Loon deelnemen met Harmen Scholtalbers in de Ford Fiesta R5 van Van den Heuvel Motorsport. Tijdens de Gamma Racing Day zal Van Loon enkele demo’s geven in de Ferrari F93A en Arrows F1. Begin oktober gaat Van Loon met de Toyota Hilux van start in de Andalucia Rally.

Proberen

“Het worden twee drukke weekenden,” zegt Van Loon. “De afgelopen periode heb ik, samen met Harrie en Mike, een aantal circuit-races gedaan met de Renault. Maar het is ook wel fijn om weer terug te gaan naar de rally. Jasper van den Heuvel bood me de kans om een keer de Fiesta R5 te proberen, dus dat gaan we doen. We gaan daar dan ook vooral van genieten, gezien de concurrentie wordt meedoen voor de winst moeilijk in een auto die ik niet ken.”

Demonstraties

Een week later vindt op het TT Circuit in Assen de Gamma Racing Day plaats. Op 26 en 27 september worden er in verschillende klassen geracet en er worden demonstraties gegeven. “Ik heb een paar keer meegedaan en het is een erg leuk evenement. Ik ga enkele demonstraties geven met de ex-Jean Alesi Ferrari F1 uit 1993 en de ex-Jos Verstappen Arrows F1 uit 2000. Het wordt voor mij de eerste keer dat ik op het circuit rijdt met de Arrows F1. Ik heb er zin in!”

Dakar

Van 6 tot en met 10 oktober vindt de Andalucia Rally plaats. Het is een nieuwe Cross Country rally die de Rally van Marokko vervangt op de kalender. “Marokko verbood een tijdje terug de rally, toen is de organisatie op zoek gegaan naar een alternatief en is de Andalucia Rally geboren. Vijf dagen rally in Spanje, tussen Zaragoza en Malaga in. Het lijkt erop dat de Dakar-top daar aan de start staat, dus daar kijk ik ook erg naar uit.”

De Vechtdalrally wordt verreden op zaterdag 19 september, de rally start om 13:00 en na zes proeven finisht de rally om 17:50. De rally zal te volgen zijn via https://www.vechtdalrally.nl/, het is een publieksvrij evenement waardoor publiek niet is toegestaan. De Gamma Racing Day is op 26 en 27 september, de kaarten hiervoor zijn intussen uitverkocht.

bron: Van Loon Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com