RallyNieuws
Ott Tanak & Martin Järveoja - Toyota Yaris WRC - Neste Oil Finland Rally 2018
Ott Tanak & Martin Järveoja - Toyota Yaris WRC - Neste Oil Finland Rally 2018

Dubbel podium voor Toyota Gazoo Racing in Neste Rally Finland

Podium

Van de 23 klassementsproeven waren er 18 voor het in Finland gevestigde Toyota Gazoo Racing, het door Tommi Mäkinen gerunde fabrieksteam van Toyota. De uit Estland afkomstige Ott Tänak nam er daarvan 12 voor zijn rekening. De overige zes werden verdeeld door Jari-Matti Latvala en de later uitvallende Esapekka Lappi. Met deze prestaties kon het team zowel het hoogste als het laatste treetje van het podium bezetten. Ott Tänak pakte de winst en Latvala sloot aan op de derde plaats. Van de overige klassementsproeven waren er vier voor Mads Ostberg en één voor Sébastien Ogier.

Geometrie

Mads Ostberg, die bij Citroën weer helemaal op zijn plaats lijkt te zijn, nadat het management Kris Meeke de laan uit stuurde, werd tweede. Craig Breen kon geen echte vuist maken en moest bijna drie minuten op de leider toegeven en kwam daarmee niet verder dan een negende plaats. Khalid Al-Qassimi moest uiteindelijk de strijd staken. Het team had, net als zoveel andere teams hun auto verder doorontwikkeld. De geometrie van de ophanging van de C3 WRC werd aangepast

Sprokkelen

Bij M-Sport kwam men er niet echt aan te pas. Elfyn Evans moest middels een teamorder plaats maken voor regerend wereldkampioen Sébastien Ogier. De Fransman kon hierdoor een plaatsje opschuiven en zo de broodnodige punten bijeensprokkelen, omdat de Belg Thierry Neuville ook niet zijn beste weekend had. Bij M-Sport heeft men nieuwe aerodynamische onderdelen aan de achterkant van de Ford Fiesta WRC ontwikkeld. Ogier, de enige bij deze nieuwe onderdelen waren toegepast, kon dit echter niet echt werkend krijgen en daardoor kon hij geen vuist maken tegen het geweld van de Toyota Yaris WRC. De tactiek werd daarom verlegd en probeerde hij de achterstand op Neuville zoveel mogelijk te verkleinen. De achterstand bedraagt nog 21 punten. De achterstand in het klassement voor de constructeurs bedraagt nu 26 punten.

Eer

In het kamp van Hyundai was het de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon die de eer enigszins hoog wist te houden. Paddon wist met zijn i20 WRC, die hij deelt met Dani Sordo, de vierde plaats voor zich op te eisen. De nummer één van het team, de Belg Thierry Neuville kwam niet verder dan een negende plaats, terwijl Andreas Mikkelsen zich met een tiende plaats tevreden moest stellen. Volgens Neuville maakte zijn startpositie het hem niet makkelijk. Ook een foutje, waarbij hij een pace note verkeerd interpreteerde, deed hem de nodige tijd verliezen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com