RallyNieuws
Eurol VEKA MAN Rally Team - Dakar 2016

Dubbelslag voor Hans Stacey

De etappezege én de leiding in het klassement: de zesde etappe van de Dakar was een prima dag voor Hans Stacey. En met de derde plaats in de etappe voor Peter Versluis en de zestiende tijd voor Marcel Huigevoort is het EVM Rallyteam met recht ‘winnaar van de dag’ te noemen. “Ik ben ook niet alleen blij voor mezelf, maar voor het hele team,” zei Stacey.

In het begin van de 295 kilometer lange proef aan de rand van het zoutmeer van Uyuni moest Stacey even zijn ritme zoeken, maar toen hij dat had gevonden, gaf hij zijn MAN de sporen. “Gisteren hebben we iets tijd laten liggen, doordat er een spoorstang niet lekker zat,” vertelde Stacey. “Maar de monteurs hebben vannacht goed gewerkt en de truck liep weer als een zonnetje. Ik heb heerlijk gereden.”

Stacey genoot niet alleen van het rijden, maar ook van de omgeving op de hoogvlakte in Bolivia en van de strijd met zijn neef Gerard de Rooy. Die strijd beslechtte Stacey in zijn voordeel met 7 seconden. “Niet normaal zulke kleine verschillen. Het lijkt wel circuitrijden! Het is super spannend, met zulke kleine verschillen is er ook een risico. Eén kapotte band en je tuimelt naar de tiende plaats.”

In de klassement nam Stacey de leiding over Federico Villagra, die naar plaats 3 zakte op vier minuten. Peter Versluis schoof door naar de tweede plaats, op 59 seconden van zijn teamgenoot.

Het zou Stacey niet verbazen als hij de leiding in het klassement morgen alweer kwijt is. “Omdat wij morgen de proef moeten openen en anderen dus kunnen profiteren van onze sporen. Dat is een nadeel van een etappe winnen, maar daarom ben ik er niet minder blij mee. Binnen is binnen.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com