RallyNieuws
Christian Riedemann & Michael Wenzel - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Sulingen 2018
Christian Riedemann & Michael Wenzel - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Sulingen 2018

Duitse rallykalender 2021

Nu de Corona pandemie flink heeft huisgehouden in de rallyagenda’s van dit jaar, kijken de organisatoren alweer naar volgend jaar en worden de agenda’s weer opgesteld. In eigen land is de kalender nog niet officieel bekendgemaakt. In Duitsland echter hebben de ADAC en de DMSB de kalender voor 2021 inmiddels opgesteld. Zes wedstrijden tellen mee voor zowel het Duits rallykampioenschap als de ADAC Rallye Masters. Dit zijn dezelfde wedstrijden die dit jaar als gevolg van de pandemie van de kalender zijn geschrapt.

Rondgang

De aftrap van het seizoen is de Rallye Erzgebirge nabij Stollberg, vlak bij de grens met Tsjechië. Na een rondgang door Duitsland zal het kampioenschap in Freyung, vlak bij de grens met Tsjechië en Oostenrijk, eindigen met de 3-Städte Rallye. Deze wedstrijd zal ook klassementsproeven in de genoemde buurlanden kennen.

ADAC Opel e-Rally Cup

Voor de nieuwe ADAC Opel e-Rally Cup, waarin wordt gestreden met een elektrisch aangedreven Opel Corsa, zal een aantal van de zes genoemde wedstrijden mee gaan tellen. Welke wedstrijden dat zullen zijn wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Kalender

17-04-2021ADMV Rallye Erzgebirge, Stollberg
08-05-2021ADAC Rally ‘Rund um die Sulinger Bärenklaue’, Sulingen
25-05-2021AvD Sachsen-Rally, Zwickau
12-06-2021ADAC Rallye Stemweder Berg, Lübbecke
21-08-2021ADAC Saarland-Pfalz Rallye, St. Wendel
16-10-2021KNAUS TABBERT ADAC 3-Städte-Rallye, Freyung

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com